Защитникът на Литекс Илия Миланов не е разтрогвал договора си с тима. От ръководството на клуба обявиха, че той има действащ контракт и от него остава още година и половина. Наскоро се появиха информации, че той е прекратил взаимоотношенията си с "оранжевите", след като е платил три брутни заплати и се е позовал на родното трудово законодателство. 

Ловчанлии отрекоха това и отправиха съвет към бранителя да не се подвежда по чужди мнения и да изпълни ангажиментите си към Литекс. Ето и каква е официалната позиция на клуба по този казус:

"Информациите, че Илия Миланов е прекратил договора си едностранно с нас не отговарят на истината. Да, той наистина ще е свободен играч, но чак след година и половина, когато изтича  договорът му."

"Ние, като клуб, винаги сме били коректни към него и затова му препоръчваме да не слуша и да се подвежда от разни псевдомениджъри и самоуки адвокати, а да се концентрира усилено върху  тренировъчния  процес  и подобряването на формата си."

"Защото в последните месеци тя не е на особено високо ниво и не отговаря на извоюваното от него име на национал и български талант", заявиха от ръководството на Литекс пред официалния сайт.