„Липсата на допинг тест след мача с ЦСКА не е проблем на Литекс”, заяви за Гонг финансовият директор на „оранжевите” Величко Дихонов. „В ЦСКА трябва много добре да знаят, как се иска такава проверка. До края на миналия сезон всеки клуб можеше да поиска допинг контрол. От началото на този сезон в допинг лабораторията има регулярно писмо, според което футболният съюз може да изисква внезапен допинг тест за мачовете”, уточни Дихонов.

„Пълни глупости са приказките от „армейския” лагер, че ние не сме осигурили допинг тест след мача. Ние имаме специално оборудвана зала, за такъв контрол и готовност да окажем съдействие на човека, който проверява футболистите. Аз не знам, дали е имало такъв на стадиона в събота вечер, поради простата причина, че от допинг лабораторията не са длъжни да ни уведомяват. Затова е внезапен допинг контрол! И нека не се заблуждава футболната общественост и да се забърква името на Литекс в нечестни дела”, каза още финансовият шеф на ловчанлии.

Дихонов каза още, че никой от ловешкия клуб не е въздействал на рефера по какъвто и да е повод на почивката на мача. „Във връзка с погромите, които извършиха феновете на „червените”, от ръководството на ЦСКА се опитаха да хвърлят вината върху съдията и нас. Пред сектора за гости обаче има камери и те показват, че чупенето започва в 20.30 часа, а мачът стартира 15 минути по-късно. С какво съдията ги е провокирал?”, завърши Дихонов.