Отборът на Литекс не успя да победи белгийския Монс в приятелска среща. Двубоят в холандското градче Хендерло завърши наравно 1:1.

Голът за „оранжевите” отбеляза Ивелин Попов. Нападателят откри резултата в 53-та минута. 11 минути преди края на мача камерунското крило на Монс Амрун изравни след съмнително положение за засада.

Новопривлеченият френски защитник Седрик Юрас дебютира с фланелката на българския тим, замествайки в центъра на отбраната продадения по-рано днес на румънския Оцелул Живко Желев. Останалите, с които започна мача Ферарио Спасов бяха: Тодор Тодоров – Роберт Попов, Пламен Николов, Михаил Венков – Станислав Манолев, Станислав Генчев, Фабиен Бударен, Уелингтом – Ивелин Попов и Крум Бибишков.

Мачът започна с опасност в наказателното поле на Литекс – след центриране от корнер, нападател на белгийците удари дясната греда на вратата на Тодоров. Това бе и най-чистото положение за белгийците. Постепенно ловчанлии изравниха играта и започнаха да пробват атаки към вратата на Монс. В 30-та минута Ивелин Попов бе изведен срещу вратаря на белгийците, но пропусна. Малко след това играч на белгийците получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена, но по предварителна договорка между двамата треньори, на негово място се появи друг футболист. Въпреки преимуществото на „оранжевите” полувремето завърши 0:0.

На почивката Феро направи няколко промени в своя състав. В игра се появиха Джемал Берберович, Небойша Йеленкович, Бето, Петър Златинов и Сандриньо, а терена напуснаха Венков, Манолев, Генчев, Бударен и Бибишков.

Втората част започна отново с натиск на българите – в 52-та минута Златинов затрудни максимално вратаря на Монс след изпълнение на пряк свободен удар. Минута по-късно Ивелин Попов се разписа с удар от движение, след като бразилецът Уелингтом му свали топката с гърди. Това бе и вторият гол на капитана на младежкия национален отбор от мачовете в Германия.

В 79-та минута камерунецът Амрун изравни след спорно положение за засада. До края на мача Литекс имаше още няколко възможности за гол, но не успя да отбележи и в крайна сметка записа второто си равенство в контролите от втория подготвителен лагер.

Последната контрола на ловчанлии е в събота – срещу румънския гранд Стяуа.