Отборът на Литекс изпусна идеален шанс да настигне Локомотив София в борба за 3-тото място в А група. В мач от 27-мия кръг столичните „железничари” загубиха с 0:3 от Пирин, но „оранжевите” също допуснаха загуба 1:2 като гости на Черно море.

Финалистът за Купата на България успя да поведе чрез Сандриньо, но с голове на Андонов и Алекс домакините успяха да направят пълен обрат и да спечелят трите точки.

Пред 2000 зрители на стадион „Тича” срещата започна с лек натиск на Черно море. Тодоров и Манолов обаче се отличиха с пропуски пред вратата на Тодор Тодоров.

Така се стигна до 31-вата минута, в която Сандриньо откри резултата в полза на Литекс. Том засече с глава центриране в полето на Черно море и прати топката към Сандриньо, който останал непокрит без проблеми вкара за 1:0.

Много неприятна ситуация се получи в 39-тата минута. При атака на Черно море отдясно, Тодоров в опит да стигна до центрираната топката влезе с бутоните в тялото на Миро Манолов. Нападателят получи тежка контузия и бе откаран в местна болница. На негово място влезе Георги Андонов.

Именно той обаче след само 5 минути на терена възстанови статуквото след асистенция на Даниел Георгиев. При този резултат завърши и първото полувреме.

В началото на втората част отново Андонов имаше шанс да вкара, но бе фаулиран пред наказателното поле.

В 57-мата минута гостите от Ловеч имаха претенции за дузпа, след като Том падна в наказателното поле при единоборство с Томаш. Свирилият двубоя Александър Костадинов обаче остана безмълвен.

6 минути преди края на срещата Александър Александров – Алекс донесе победата за Черно море след като матира Тодор Тодоров с прекрасен прехвърлящ удар.

След гола пък Том получи втори жълт картон за симулация и остави своите съотборници с човек по-малко.

Във временното класиране Литекс остана на четвърто място с 47 точки, докато Черно море излезе шести с 43.