Литекс завърши 1-1 с Карпати Лвов в първата си контрола на турска земя. Оранжевите определено трябва да съжаляват за изпуснатата победа. Те не успяха да вкарат поне 5 гола, а на два пъти украинците  чистеха с мъка от голлинията. Много добрата игра и старание на ловчанлии обаче бяха съпътствани и от невероятен малшанс, след който в половин дузина изгодни ситуации Ванжер, Ваюши, Г.Миланов и  Цветанов не намериха пътя към мрежата. Изравнителното попадение бе дело на Исмаил Иса в 85-та минута след асистенция на Томи Костадинов.

Ловчанлии започнаха активно мача и първи можеха да стигната до гол. В 5-та минута албанецът Ваюши излезе на стрелкова позиция, но стражът Мисак предвидливо съкрати дистанцията и го блокира. Украинците отвърнаха с нелоша атака в 11-та минута, когато Гладкий се озова в пенала и стреля опасно, но топката мина покрай страничната греда. В 15-та минута  хубаво взаимодействие на Страхил Попов и Ванжер по десния фланг завърши с центриране на бразилеца, но с неудобния ляв крак Ваюши би  в страни от вратата. Малко по- късно българският вратар Пиргов показа класа и съобразително взе топката от краката на излезлия очи в очи с него испанец Лукас Перес.

В 34-та минута Литекс изтърва сто процентов  шанс. Ваюши навърза двама по лявото крило и пусна към Ванжер, който насочи коженото кълбо в опразнената врата. Ударът му обаче не беше достатъчно силен и със сетни усилия Пластун изби от голлинията. До края на полувремето силата на своя шут опита и Мони Славчев, но Мисак майсторски изби в корнер.След изпълнението му, Георги Миланов също не сполучи от двайсетина метра да порази вратата на украинците.

Втората част започна отново с идеални възможности за оранжевите. След акция, подета от Жуниор и Георги Миланов, кариоката Ванжер шутира по диагонала, но вратарят на Карпати пак демонстрира рефлекс и спаси. Малшансът на Литекс продължи и в 51-та минута, когато след пас на Ванжер, влезлият като резерва Момчил Цветанов би на празна врата, но Балажиц  изчисти от линията,  миг преди топката да се оплете в мрежата.

Българите определено имаха инициативата, но както често се случва във футбола, пропуските им бяха наказани. В 55-та минута Гладкий се възползва от центриране на Гравец и с глава вкара за 0-1. Ванжер бързо можеше да възстанови равенството след  пряксвободен удар, но Мисак се намеси за пореден път успешно.

Литекс не се отказа до последно да търси обрат. В 85-та минута след индивидуална акция и пас  на Томи Костадинов, нападателят Иса засече от движение и фиксира крайното 1-1.

Литекс Ловеч  – Карпати Лвов 1:1

0-1   Гладкий(55)

1-1 Иса(85)

Литекс: Пиргов, Стр.Попов, Ил.Миланов, Цветков, Божиков, Йеленкович, Славчев, Г.Миланов, Ваюши, Ванжер, Жуниор( Бодуров, Цветанов, Иса, Хасани, Грозев)

Карпати : Мисак, Ксьонз, Пластун, Бидлевски, Балажиц, Ткачук, Худобяк, Щилич, Кополовец, Лукас, Гладкий ( Кения, Гравец, Милошевич, Жовтюк, Озаркив, Зеньов, Загидулин, Лазарский, Кристобал)