В двубой между третия и втория Литекс победи у дома Черно море с минималното 1:0 в двубой от петия кръг на А група.

Единственото попадение в мача падна в добавеното време на първата част, когато Христо Янев центрира от пряк свободен удар, Николай Бодуров бе оставен непокрит от отбраната на моряците в наказателното поле и с прецизен удар с глава донесе успеха на оранжевите.

Варненци имаха отличен шанс да изравнят в 67-ата, след като при разбъркване пред вратата на Виничиус първо Георги Божилов не успя да вкара, а след това и Дончо Атанасов шутира лошо, останал сам на точката на дузпата.

Литекс на два пъти имаше претенции за дузпи, като по-основателното от тях бе в 12-ата минута, когато Мирасема стреля с глава, а намиращият се на метър пред него Сашо Александров спря топката с ръце в наказателното поле, но съдията Александър Костадинов остана безмълвен.

Домакините пък можеха да отбележат и втори гол в последните секунди на мача, но удар на Итуа с глава не уцели вратата на Илко Пиргов.

С този заслужен успех ловешкият тим оглави класирането в първенството с 13 точки от пет мача, следван от три отбора с по 12 точки - ЦСКА, който е с мач по-малко, Черноморец Бургас и Черно море.