Отборът на Литекс победи Черноморец с минималното 1:0 в мач от последния есенен кръг на А група, който се игра в Ловеч. Единствения гол в срещата падна минута преди последния съдийски сигнал и бе дело на Георги Миланов след прекрасна контраатака. Гостите от Черноморец доиграха двубоя с десет души след червения картон на Венелин Филипов в 66-ата минута на срещата.

Първата възможност за гол в мача дойде в 8-ата минута, когато Бодуров свали добре към Исмаил Иса в наказателното поле, нападателят стреля, но неточно в аут. Отговорът на гостите дойде няколко минути по-късно, когато след груба грешка в отбраната, Яник Боли се озова очи в очи с Илко Пиргов, но стражът на домакините се справи блестящо и запази вратата си суха. Вратарят на Литекс трябва да се намесва отново минута по-късно, когато Фо-Поре стреля опасно, но отново късметът бе на страната на „оранжевите“.

Постепенно възпитаниците на Христо Стоичков изравниха играта и на свой ред създадоха добри положения за гол, но Испаил Иса и Александър Цветков пропуснаха.

Веднага след подновяването на играта през втората част, гостите от Черноморец имаха отлична възможност, но Пиргов отново бе на Висота. Венци Христов не успя да преодолее стража на домакините, който показа класа и изби.

В 66-ата минута на срещата, след поредната контраатака на домакините Георги Миланов бе съборен от Филипов, за което футболистът на гостите получи заслужен червен картон.

Десет минути по-късно „оранжевите“ можеха да поведат в резултата след прекрасен рейд на Страхил Попов в наказателното поле. Попов премина през цялата защита на Черноморец, центрира към Ваюши, но албанецът, не успя да преодолее Колев, който изби.

Въпреки численият си пасив на терена „акулите“ продължиха да играят равностойно на Литекс, който все по-трудно намираше верния път към вратата на гостите.

Тимът на Христо Стоичков все пак дочака своя миг минута преди края на редовното време. След контраатака за „оранжевеите“, Галин Иванов изведе прекрасно Георги Миланов, който пусна топката покрай излезлия да го пресрещне Стоян Колев.

С този успех и преди изиграването на останалите мачове от кръга утре, Литекс се изкачи на трето място, изпреварвайки тима на ЦСКА, който среща Локомотив София. Черноморец пък падна на шеста позиция за сметка на Ботев Пловдив, който вече е пети след победата над Етър с 2:1 във Велико Търново.