След разследване на Gong.bg стана ясно, че исканият футболист от Литекс не е Даксон да Силва, каквато информация се появи, а Сержиньо. Приближени до трансферните дела и на двата клуба са категорични, че шампионите от Ловеч имат интерес към играч на Локомотив, единствено към португалската перла Сержиньо.

Португалецът направи силен полусезон и привлече вниманието и на клубове извън България. От турския Бурсаспор идваха на няколко пъти да гледат атакуващия халф и не крият интереса си към него.

Говори се за интерес от страна и на Левски, но засега няма нищо конкретно като оферта. От Литекс са се свързали със собственика на Локомотив и са се поинтересували при какви условия е възможен трансфер на Сержиньо в тима от Ловеч. Клубът от Ловеч продаде Том в Турция и усилено търси човек на неговата позиция.

Дотук Локомотив не се е разделил с никой от титулярите на тима от последните мачове през есента, когато начело на отбора застана Емил Велев. Старши треньорът иска от собственика Константин Динев, ако е възможно, да се запази основата на тима и да бъдат привлечени вратар, централен защитник и централен нападател.