200 000 евро е цената на бразилския нападател Жуниор Машадо, който в момента играе като преотстъпен в македонския Пелистер Битоля.

Жуниор, който е собственост на Литекс, е направил отлично впечатление в шампионата на Македония и от него са се заинтересували началниците на местния гранд Вардар Скопие, които искат да го откупят. От Литекс обаче са заковали цена от 200 хиляди евро, твърди македонския вестник Дневник.

„Разговаряхме с шефовете на Литекс да привлечем Жуниор Машадо. Той е отличен играч, но цената е много висока. Имаме проблем да го вземем, тъй като сме запълнили квотата от трима футболисти под наем. Освен това нападателят е играл под наем през първия полусезон и не може да бъде ангажиран от друг клуб по същия начин”, коментира собственикът на Вардар Слободан Вуйчич.

Отделно от всичко това, ръководството на Литекс е заявило, че ако Жуниор ще бъде преотстъпван, то това ще бъде единствено в Пелистер. Жуниор, заедно с още шестима футболисти, бяха обявени за ненужни в отбора. Специално при нападателя обаче положението беше по-различно, тъй като за него нямаше свободна квота за играч извън Европейския съюз.