Ръководството на Литекс, треньорите и футболистите, както и цялата спортна общественост в Ловеч са съпричастни с капитана на националния отбор Стилиян Петров, на когото в петък бе поставена диагноза левкемия, пише официалният сайт на „оранжевите“.

"Новината за болестта на Стилиян е потресаваща , но ние сме уверени ,че той ще спечели и тази битка. Петров е истински боец, мъжкар и любимец на феновете. Всички сме зад него и семейството му в този труден момент. Кураж, Стенли! Имаш моралната подкрепа на всички българи", споделиха от ръководството на "оранжевите".

В града на люляците имат прекрасни впечатления от играча на Астън Вила. Преди четири години Литекс се изправи в европейските турнири срещу отбора от Бирмингам, а поведението и отношението на Стилиян Петров към ловешкия клуб беше изключително професионално и джентълментско.

Футболистът на Литекс Георги Миланов лично подкрепи капитана на националния отбор в социалната мрежа Facebook. Ти си най-големият, вярвам в теб! Ще се оправиш““, написа Жоро Миланов.