Литекс и Локомотив София не успяха да се победят в дербито от осми кръг на А група. Двата отбора завършиха при резултат 1:1 в двубоя игран в Ловеч.

Домакините успяха да изненадат столичани още в 35-та минута на двубоя, когато Ивелин Попов бе точен от границата на малкия пеналт. Изравнителното попадение падна в средата на второто полувреме от дузпа, като Марчо Дафчев се оказа в прегръдките на своите съотборници.

Мачът започна вихрено, точно както подобава едно истинско дерби. Ивелин Попов успя да демонстрира за втори път от началото на сезона превърналия се в негов коронен номер за ранен гол. Националът успя да излъже по същия начин Левски преди няколко кръга и сега показа отново добрия си нюх, след като разстреля вратаря на гостите от границата на малкия пеналт още в 35-та секунда на срещата.

Въпреки многото положения, пропуските от страна на двата отбора и равностойната игра момчетата на Ферарио Спасов и Стефан Грозданов се прибраха на почивка при резултат 1:0 в полза на „оранжевите”.

Втората част започна с по добри атаки реализирани от страна на домакините от Ловеч. В 53-та минута Сандриньо пропиля едно от най-чистите положения в мача, след като с удар от около 20 метра прати топката в аут.

В средата на второто полувреме Литекс видимо показа, че желае повече победата и точно в този момент дойде 69-та минута, когато гостите успяха да изравнят резултата. Главният рефер Стефан Спасов показа бялата точка, заради игра с ръка на Алехандро Сичеро в наказателното поле на домакините, откъдето точен бе Марчо Дафчев.

След изравнителното попадение двата отбора започнаха да редуват инициативата, като победа можеха да запишат и едните, и другите, но до трети гол така и не се стигна.

Така обаче след поделените точки ловчанлии и столичани се отдалечиха от челото в класирането на А група, като Литекс се намира на четвърто място с 15 точки, точно колкото има и Локомотив Сф, който е 5-ти. В челото на таблицата са съответно отборите на ЦСКА, Левски и Пирин.