Литекс направи важна крачка към спечелването на шампионската титла, след като победи с минималното 1:0 като гост Славия в мач от 27-я кръг на А група.

Целият треньорски щаб на ЦСКА гледа мача. Президентът на Славия Венци Стефанов не бе на трибуните на стадиона в кв. “Овча купел“.

Футболистите на Литекс играха по-добре през първото полувреме и могат да съжаляват, че не успяха да вкарат гол.

В 11-та минута след центриране в наказателното поле на Литекс, Георги Христов засече топката с глава, но Виничиус спаси без проблеми. Седем минути по-късно Божов получи хубав извеждащ пас и се измъкна от Николов, но си поведе дълго топката и тя излезе в аут.

Янев центрира от корнер в наказателното поле на Славия в 30-та минута, след което Емил Петров не се намеси добре и топката попадна в Занев, който стреля, но неточно в аут.

Две минути по-късно Янев центрира от фаул в наказателното поле на Славия, след което Бодуров стреля с глава, но над напречната греда в аут.

До края на първото полувреме се стигна до няколко разбърквания в наказателното поле на Славия, но домакините се справиха.

През второто полувреме случващото се на терена не се промени и футболистите на Литекс продължиха да търсят гола, а играчите на Славия главно да се отбраняват.

Занев отне топката от футболист на Славия в 48-та минута, след което центрира в наказателното поле на домакините, но Тодоров стреля в страни от вратата на Емил Петров.

Минута по-късно след центриране в наказателното поле на Славия, Дока засече топката, но тя мина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Емил Петров.

Единственият гол падна в 59-та минута, когато Занев подаде към Цветанов, който стреля, но топката рикошира в краката на Дениран и влезе във вратата на Емил Петров за 0:1.

Славия вкара гол в 73-та минута, но попадението на Жуниор не бе зачетено, тъй като бразилецът бе в положение на засада. В 76-та минута Жуниор получи хубав извеждащ пас и остана сам срещу Виничиус и стреля, но бразилският вратар на Литекс спаси.

Литекс можеше да стигне и до по-убедителна победа в 85-та минута, когато Джерманович стреля, но Емил Петров успя да спаси.

След тази победа Литекс увеличи аванса си пред втория Левски на осем точки, като ловчанлии имат 68. Славия остава на девето място преди останалите мачове от кръга с актив 32 точки.