Днес е ключов ден за българския футбол. Изхвърленият от елита тим на Литекс Ловеч чака Изпълкомът на БФС да вземе решение дали да върне тима в А група, след като Дисциплинарната и Апелативната комисия се произнесоха негативно относно съдбата на отбора в елитната ни група.

Футболните функционери ще се съберат днес от 15:00 часа, а заседанието е първо за последните няколко месеца. Решенията на днешната сбирка се очакват с голям интерес от футболната общност. 

"Оранжевите" напуснаха терена малко преди края на първото полувреме на мача с Левски от последния есенен кръг в А група. След това Дисциплинарната комисия и Апелативната комисия на БФС спазиха правилника за първенството и извадиха ловешкия тим от шампионата.

Последната инстанция е Изпълкома на БФС, който има силата да върне Литекс в А група. Очаква се днес да не присъстват всички 15 членове на ръководното тяло, а отсъстващите да делегират правото си на глас на друг член.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов изненадващо обаче обяви, че не е постъпвала молба от Литекс за разглеждане на случая и затова тази точка не е в дневния ред. Той обаче разкри за вратичка, която позволява промени в програмата.

"От Литекс не е постъпвала никаква писмена документация или каквото и да е друго, за да бъде този случай предмет на разглеждане. Всеки член на Изпълкома обаче има право на устно изявление и включване на точка в дневния ред. Ще видим какво ще стане", заяви Попов.

Ето и от кои хора зависи съдбата на тима от Ловеч - членове на Изпълкома:
Борислав Михайлов – президент на БФС
Йордан Лечков – първи вицепрезидент
Михаил Касабов – вицепрезидент
Атанас Фурнаджиев – вицепрезидент
Наско Сираков
Емил Костадинов
Камен Костадинов
Гриша Ганчев
Марин Митев
Николай Гигов
Петър Величков
Кирил Домусчиев
Венцеслав Стефанов
Румян Вълков
Панайот Рейзи

 



Гласувайте в анкетата на Gong.bg относно оставането на Литекс в елита.