Литекс ще бъде символичен гост на сръбския шампион Партизан в спаринга между двата тима във вторник. Контролата ще се играе от 15.00ч на терена на хотел Maxx Royal, който е избран за база на белградския клуб в Белек.

След проверката с Карпати Лвов, завършила 1-1, наставникът Христо Стоичков няма проблеми с контузени футболисти. Единственият отсъстващ за мача ще е албанецът Армандо Ваюши, който е ангажиран в националния тим на родината си за приятелската среща с Грузия, информира сайта на „оранжевите“.

С оглед на добрата игра и половин дузина положения, в лагера на ловчанлии естествено съжаляваха за изпуснатия успех срещу украинците. Камата сподели, че момчетата му са играли добре и навлизат от мач на мач в оптимална форма, а  възможностите им са по-големи.

Литекс има досега само един сблъсък с Партизан. В контрола през зимата на 2010-та година ловчанлии загубиха с минималното 2-3. Тогава Ивелин Попов порази вратата на сърбите от дузпа, а играч на съперника си вкара автогол. Както е известно, в клуба от Белград твърд титуляр е българският национал Иван Иванов, който дори беше обявен от местните ултраси за най-добър играч на тима за 2012-та година.