Конгоанският национал Лис Мутис закъсня поради семейни причини с няколко дни за тренировки, с разрешението на клубното ръководство на Черноморец Бургас. От днес той се включи на пълни обороти в заниманията на отбора.

Въпреки мъгливото и студено зимно време, терените на новата база „Гнездо на акули” са в отлично състояние и футболистите тренираха при максимално натоварване. От заниманието отсъстваше халфа Марсио Нуно, който страда от простудно заболяване, което протича с висока температура. Клубният лекар д-р Вълчев даде на футболиста два дни почивка, след което той отново ще бъде на линия и ще тренира със съотборниците си.

До края на седмицата спортно–техническият щаб на клуба очаква потвърждение за последните две контроли, които ще се изиграят на 7 и 9 февруари в Анталия. По това време на годината в турския курорт се готвят отбори от Австрия, Швейцария, Румъния, Русия и много други страни, които са сред възможните съперници на „акулите”. Базата в Сиде, където и през тази година ще се подготвя отборът на Черноморец е предпочитана от западноевропейски тимове, които по това време се готвят за пролетния полусезон.

До края на седмицата всички тренировки на „акулите” ще се водят на базата в Сарафово. Отборът ще тренира по веднъж на ден до събота включително, а в неделя ще почива.