Помощник-треньорът в Берое Пламен Липенски се изказа позитивно след втората проверка на своя тим по време на зимната подготовка. Днес старозагорци завършиха 1:1 срещу Поморие, като през втората част те изпробваха френския халф Бенджамин Морел.

Липенски заяви, че резултатът от мача не го интересува, а по-важно е било това, че треньорският щаб е успял да реализира идеята си относно натоварванията на футболистите.

„Моето мнение едва ли ще се различи толкова от Вашето и от хората, които днес измръзнаха, но дойдоха да видят любимия отбор. Въпреки студените, мразовити атмосфери условия стана добър мач, особено през второто полувреме. Това, което искахме да се получи, през първото не можахме да го видим. Но във второто, което искахме, видяхме и за което бяхме дошли в този студ, го постигнахме“, коментира Липенски.

„Резултатът днес не ни интересуваше, както каза старши треньорът. Искахме да вържем първата тренировка, която не беше много лека сутринта, с тази сега – да донатоварим момчетата, защото после имаме време да възстановим, а това е основната идея и цел на днешната футболна среща. Започнахме вече постепенно тактически да работим в тази насока. Това ни задоволява към този момент, към този етап на нашата работа, и продължаваме да работим.“

„Напълно нормално е играчите да работят по-бързо с топката, въпреки че умората вече започва повече да се чувства, да им „тежат“ краката на момчетата, но това е нашата цел. Трябва да минем през този етап, трябва да се качим през баира, за да можем да го прехвърлим и вече надолу по-лесно да слизаме после.“

„Оттук насетне почиваме един ден и във вторник продължаваме нашата работа в Стара Загора. Както знаете, на 3-и февруари заминаваме за Турция“, каза още Липенски.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS