Кондиционният треньор на Берое Пламен Липенски заяви преди мача с ЦСКА, че старозагорци са свиканли да побеждават и апетитът идва с яденето.

- Г-н Липенски, честита Купа на България. Вашето мнение за изминалия финал?

- Благодаря. Честита и на вас и на хилядната публика на Берое, която ни подкрепяше от първата минута до последния съдийски сигнал. Превъзходна подкрепа. Благодаря на всички, които викаха за нас.

- Коментарът Ви за тази вълнуваща среща, определена като мачът на десетилетието?

- Когато човек мълчи, се чува по-добре. Тази купа зад мен говори най-добре за всичко. Беше прекрасен мач. Едва 2 дни са минали от него и все още не мога да изразя радостта и емоцията от спечелената купа и подвига на момчетата.

- След двете победи над Литекс и Левски утре се изправяме срещу ЦСКА. Има ли съставът на Берое сили да се справи с “армейците”?

- Победата срещу “Литекс” остана на заден план, въпреки че такива в Ловеч не се случват често. Причината за забравянето й бе победата над “Левски” и спечелената купа. Това е нашата професия. Трябва да забравим и триумфа в сряда и да се съсредоточим върху ЦСКА, които са сериозен дразнител на “Берое”. Не вярвам да подценим този мач. Някои футболисти имат физически проблеми, но имаме достатъчно добре подготвени, за да посрещнем ЦСКА  както подобава.

- Има ли сили Берое да задмине досегашния си рекорд от 42 точки в първенството?

- Със сигурност. Преди началото на втория полусезон това бе само мираж, но както казват французите “l’appétit vient en mangeant” (“Апетитът идва с яденето”). Много са вкусни тези точки, които консумираме. Някой път по три, друг по една. Досега от 17 срещи имаме само една загуба. Хубаво е да свикнем да побеждаваме, а не обратното.