Управителния съвет на Професионалната футболна лига реши на свое заседание днес да предложи на Общото събрание през декември да бъде решено да се забави началото на пролетния дял от футболното първенство.

Причината е все още нерешения проблем с базите на футболните клубове.

„Ще забавим началото на пролетния полусезон с 2-3 седмици, ако до тогава не бъде решен проблемът с базите, защото е крайно време да ни обърнат внимание”, заяви шефът на Лигата Валентин Михов.

Освен това Лигата ще поиска от изпълнителния комитет на БФС да въведе изисквания за минимални цени на билетите за футболните мачове, като предложенията са те да бъдат 4, 6 или 8 лв. за А група.

Валентин Михов обоснова това искане с факта, че през месец май УЕФА отново ще изпрати комисия за проверка на състоянието на базите и клубовете трябва да използват тези пари за подобряването им. Михов отново потвърди, че през новия сезон клубове, които не отговарят на изискванията на УЕФА няма да могат да започнат първенството.

Повечето от членовете на УС на Лигата са изразили недоволство от съдийството и са упълномощили президента на Лигата да постави въпроса пред Изпълкома.

Лигата ще излезе с предложение за дублираща група през следващия сезон като Валентин Михов изрази оптимизъм, че този път начинанието няма да се провали и там ще играят поне 12 отбора.

УС разпредели 455000 евро субсидия от УЕФА както следва: По 18 000 евро на всеки клуб от А група и по 7 000 евро на клуб от Б група.