Левски завърши 2:2 с Ростов в последната си контрола от подготвителния лагер в Агия Напа, Кипър. Двете попадения за „сините“ бяха дело на Базил Де Карвальо. За руснаците пък на два пъти бе точен бившият нападател на Ливърпул Флориан Синема Понгол.

Илиан Илиев избра следния титулярен състав – Пламен Илиев – Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Димитър Везалов, Нуно Пинто – Роман Прохазка, Станислав Ангелов, Владимир Гаджев, Гари Родригес, Кристовао Рамос – Базил Де Карвальо. През второто полувреме специалистът направи три смени, като на терена се появиха Илиян Йорданов, Даниел Димов и Стефан Велев.

Левски завърши с хикс, бивш нападател на Ливърпул наказа сините

Левски направи като цяло равностоен мач срещу Ростов. И двата тима имаха своите шансове да победят, а в самия край на срещата руснаците удариха и греда. Двубоят не бе груб, но преобладаваха здравите единоборства. На няколко пъти от щаба на „сините“ протестираха заради по-остри влизания на руските играчи.

Левски откри резултата в 19-та минута, когато Базил Де Карвальо бе изведен добре от Владимир Гаджев, нападателят се откъсна сам и очи в очи срещу вратаря на руснаците не сбърка за 1:0 в полза на „сините“.

Левски завърши с хикс, бивш нападател на Ливърпул наказа сините

Само двe минути по-късно обаче Ростов изравни. В 21-та минута Станислав Ангелов сбърка в средата на терена, Синема Понгол се озова на чиста позиция в близост до вратата и прати топката в левия ъгъл на вратата на Пламен Илиев.

След размяната на головете, последваха и размяна на няколко опасни ситуации пред двете врати, като пропуските на Де Карвальо и добрите намеси на Пламен Илиев запазиха резултата без промяна.

Ростов излезе напред в резултата в средата на второто полувреме. В 63-та минута Понгол вкара директно от пряк свободен удар за 2:1 в полза на Ростов. Нарушението преди това извърши Дъстли Мюлдер, който получи и жълт картон.

„Сините“ оформиха крайното 2:2 в 73-та минута, когато от дузпа се разписа Базил Де Карвальо. Преди това Владимир Гаджев бе съборен в наказателното поле от бранител на Ростов.

Левски завърши с хикс, бивш нападател на Ливърпул наказа сините

Малко след изравнителното попадение последва кратка разправия между футболистите на двата отбора, но до по-сериозни инциденти не се стигна. В последните минути на двубоя, руснаците задържаха повече топката, а в самия край на срещата нацелиха и греда.

Левски завърши с хикс, бивш нападател на Ливърпул наказа сините

Това бе и последният съперник на „сините“ в Кипър, а на Левски му предстои прибиране в България.

Левски завърши с хикс, бивш нападател на Ливърпул наказа сините