Левски спечели и третата си контролна среща от подготвителния лагер в Правец. Шампионите на България се наложиха с минималното 1:0 над Апоел Никозия. Единственото попадение в мача бе дело на Димитър Телкийски. Нападателят се разписа в 63-та минута.

Старши треньорът на „сините” започна със следните футболисти: Петков, Стойчев, Бензукан, Топузаков, Вагнер, Сърмов, Тасевски, Бардон, Ем. Ангелов, Домовчийски, Йовов.

От самото начало на двубоя носителите на Купата на България доминираха на терена, като още в 3-та минута застрашиха вратата на съперника. Тогава Бардон поде отлична самостоятелна акция, като преодоля двама футболисти на Апоел и стреля встрани от вратата на гостите. Само минута по-късно Христо Йовов опита пас към Домовчийски, но отбраната на Апоел съумя да изчисти. До края на полувремето шампионите диктуваха събитията на терена, като много пропуски направиха френският халф и Йовов.

Валери Домовчийски също пропусна да открие резултата за Левски в 17-та минута. Тогава след пас на Дарко Тасевски нападателят стреля силно, но стражът на Апоел изби в корнер. 10 минути след това младежкият национал шутира мощно от пряк свободен удар, но прати топката право в стената от футболисти на съперника.

В 31-та минута Йовов стреля силно също от пряк свободен удар, но кълбото излезе в аут.

Емил Ангелов пропиля уникален шанс да даде преднина на своя тим в 38-та минута. Тогава Тасевски овладя топката в средата на терена, подаде на Домовчийски, младокът изведе перфектно Ангелов сам срещу вратаря. Футболистът с номер 28 обаче направи недопустим пропуск, стреляйки слабо, а Морсис бе на мястото си и улови топката.

Най-опасното положение за Апоел пред вратата на Левски дойде само 9 минути след първия съдийски сигнал – Фернандес подаде елегантно към Махлас, нападателят пробва да прехвърли Георги Петков, стражът на шампионите и носителите на Купата успя да докосне коженото кълбо с върха на пръстите си, но то се удари в напречната греда и Стойчев изби. Титулярният вратар на „сините” се представи блестящо, като спаси няколко сериозни удара към мрежата си. В 15-та минута Макризис пробва Петков от 40 метра, като шутира мощно, но не затрудни стража на домакините. Пет минути след това Фернандес отправи техничен удар, а националът на България спаси виртуозно, като изби в ъглов удар.

Краят на полувремето бе белязан от грозни сцени. Фернандес се заяде с Лусио Вагнер, а прехваленият Мораиш опита да посегне на Емил Ангелов. Съдията Николай Йорданов привика бившия футболист на Челси и бразилския халф на Левски, след което ги накара да си стиснат ръцете.

На почивката наставникът на Левски Станимир Стоилов изкара 10 от титулярните си футболисти, а 90 минути игра записа единствено новото попълнение Бензукан. Втората част в игра влязоха: Митрев, Миланов, Томашич, Минев, Ричард, Боримиров, М. Иванов, Димитров, Телкийски, Джайеоба.

Още в първата минута на второто полувреме играчите на Левски застрашиха врата на Морсис. Боримиров шутира силно след пас на Джайеоба, но стражът на кипърците улови.

„Сините” наложиха продължителен натиск над Апоел, като предприеха няколко последователни атаки. Поредица от удари към вратата на гостите въодушевиха публиката. Най-напред Миро Иванов не успя да уцели топката след пас на Телкийски, след това Боримиров шутира, топката попадна в Ричард, той също стреля, но кълбото се удари във футболист на гостите

Мечо също се отличи с няколко пропуска, но нападателят компенсира грешките си, като се разписа в 63-та минута. Тогава след перфектна атака на „сините” нигерийският халф подаде отлично Мирослав Иванов в наказателното поле на гостите, нисичкият полузащитник центрира хитро към Телкийски, който отбеляза с глава и откри резултата за шампионите на България.

Осем минути преди попадението за Левски, футболистите на Стоилов пропуснаха поредна възможност да отбележат гол - Боримиров пусна пас по въздуха на Димитров, крилото навлезе в пеналта на противника и стреля от малък удар, Морсис плонжира и хвана коженото кълбо.

20 минути преди последния съдийски сигнал голмайсторът напусна терена, след като получи контузия, а на негово място в игра се появи Симеон Иванов.

До края на мача съставът на Стоилов постоянно търсеше възможност да вкара гол, но отличните изяви на Морсис попречиха това да се случи.

След три победи в проверките от подготвителния лагер в Правец Левски се завръща в София, а на 8-и заминава за втората си предсезонна подготовка, която ще се проведе в австрийския курорт Линдебрун.