Шампионът Левски замина днес с 24 футболисти за първия си зимен подготвителен лагер в Израел. Възпитаниците на Станимир Стоилов ще останат в курорта Ейлат до 21 януари, като за 20 януари е предвидена единствената контролна среща с Динамо Киев. Към "сините" директно в Израел ще се присъедини халфът Ели Зизов.

"Надявам се да сме здрави, за да се подготвим по най-добрия начин. Знаем, че няколко футболисти напуснаха отбора и новите момчета, които ще се борят за техните места трябва по най-бързия начин да разберат за какво става въпрос, че Левски играе единствено и само за победа и друга алтернатива през този сезон няма", заяви на летище "София" най-опитният в състава Даниел Боримиров.

"Всеки един от нас трябва да се подготви максимално добре, защото ни очакват много тежки мачове. Трябва да се спазва режима, да има себераздаване на тренировките, ако наистина искаме да постигнем 15 победи в първенството през пролетта", допълни той.

Според Боримиров напускането на основните футболисти Елин Топузаков, Димитър Телкийски и Христо Йовов ще се отрази на отбора.

"Трудно тези момчета, които ще влязат да играят ще ги заместят по най-добрия начин, но надежда винаги има. Те затова са в Левски и трябва да го покажат с играта си, да заслужат доверието на старши треньора", каза Боримиров.