Левски загуби първата си контрола за годината от Динамо Киев. Украинците спечелиха спаринга с 2:1 в мач игран в Ейлат, където двата отбора провеждат подготовката си.

Своя дебют за „сините” направиха новите попълнения в отбора - бразилците Жеан Карлос и Жоазиньо, както и дошлият от Хасково Исмаил Иса.

Динамо Киев успя да реализира двете си попадения през първото полувреме, докато през второто наставникът на украинците Юри Сьомин пусна коренно различен състав, който не успя да вкара гол. Единственото попадение за Левски вкара Мариян Огнянов, който се появи в игра след почивката.

Възпитаниците на Станимир Стоилов не успяха да сътворят много голови положения, за да ги реализират и да стигнат до успеха. За сметка на това титулярите на Динамо Киев действаха на бързи контраатаки, които се оказаха печелившия коз в този мач.

Първият гол падна в 28-та минута, точно след бърза контраатака. Украинците откраднаха топката в центъра на терена, Нинкович напредна, навлезе в наказателното поле и вкара за 1:0.

Малко преди почивката играчът на Динамо Киев Гусев получи кълбото на границата на наказателното поле, напредна още малко, стреля и покачи резултата на 2:0.

Левски успя да намали едва в края на спаринга. Мариян Огнянов, който се появи на терена в 51-та минута на мястото на Миро Иванов отбеляза почетното попадение за българите в 84-та. Младият талант стреля от около 30 метра, топката се удари в едната греда, после в другата, а след това влезе в мрежата пазена от Шовковски.

През първата част момчетата на Станимир Стоилов успяха да застрашат вратата на Динамо Киев на няколко пъти, но ударите на Николай Димитров, Зе Соарес и Карлос не успяха да поразят вратата на украинците.

Срещата в Ейлат бе проследена на живо от Майкъл Чорни. Собственикът на Левски Тодор Батков не успя да отлети за Израел, заради проблеми с полетите на Летище София. Адвокатът бе сред пътниците, които днес бяха заклещени на аеропорта заради мъглата над столица и отправените впоследствие бомбени заплахи.

Въпреки поражението наставникът на „сините” остана доволен от показаното в мача, като след двубоя сподели, че е удовлетворен от лагера проведен в Израел. Шампионите на България се прибират в София утре.

Следващият спаринг на Левски ще се изиграе на родна земя, а на 28 януари тимът лети за Кипър, където ще се проведе останалата част от подготовката.

Стартов състав на Левски: Петков, Миланов, Рабех, Томашич, Минев, Сърмов, М.Иванов, Жоазиньо, Зе Соарес, Карлос, Димитров.