Лидерът в А група Левски не успя да победи Сливен и завърши наравно 1:1 като гост. По този начин „сините” намалиха аванса си на върха в класирането и са на три от Литекс и Черноморец, и четири от Локо Сф преди дербито тази вечер срещу ЦСКА.

След тежкото поражение в Лисабон миналия четвъртък, старши треньорът на Левски Ясен Петров направи много промени в състава си, извади от групата Георги Петков, и пусна доста експериментална единайсеторка. Наставникът на „сините” заложи на доста млади играчи, а на пейката останаха Дембеле, Младенов и Сашо Александров. Капитанската лента бе връчена на Веселин Минев.

Сливен в нито един момент на мача не се отказа да търси нещо от двубоя, и макар да играеше логично по-дефанзивно, направи много интересни атаки, и можеше да вземе дори три точки. Домакините претендираха и за дузпа в 32-та минута, за съприкосновение между Минев и Ямуков, като и след повторението се видя, има основания за това, но реферът Георги Йорданов замълча, както го правеше и в по-голяма част от мача.

Резултатът бе открит в 29-та минута, когато Дарко Тасевски влезе в наказателното поле, леко в дясно от точката на дузпата стреля и бе точен. Левски създаде още доста положения, в край на първото и началото на второто полувреме, Жоазиньо, Тасевски и Иса имаха шанс да решат срещата в полза на „сините”, но ударите им неизменно минаваха покрай вратата на Сливен.

Около 60-та минута Ясен Петров вече пусна в игра Дани Младенов и Гара Дембеле, но вместо да отбележи втори гол, Левски допусна в своята врата. Това се случи в 70-та минута, след колективна грешка в защитата на „сините”. Бензукан, Мюлдер и Минев заедно не се справиха с една топка и я предоставиха на Евгени Игнатов, който от непосредствена близост прати топката в мрежата за 1:1.

Левски бе малко стъписан от попадението в своята врата, и трудно реагира на него, късно тръгна да финален щурм. Въпреки това последната възможност бе точно за гостите, и в продължението на 90-те минути, след едно центриране в наказателното поле на Сливен, Бензукан стреля отлично, и само страхотната намеса на Караманов спаси точката за домакините.

ДАЙ СВОЯТА ОЦЕНКА ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА!

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg