Орлин Старокин се е разбрал с Георги Иванов за преминаването си в Левски, научи Гонг. Единствената пречка трансфера да не е факт, е забавянето на продажбата на национала Веско Минев. Добрата игра на Орлин в малкото мачове, които изигра през есента за Черноморец, го прави желан за трансфер от няколко отбора, между тях Левски, Литекс и ЦСКА.

Орлин е провел разговори със спортния директор на „сините” Георги Иванов и се е разбрал за личните си условия, при които би облякъл екипа на Левски.

Единствената пречка Тодор Батков и Митко Събев да не са си стиснали ръцете досега, е забавянето на трансфера на левия бек Веселин Минев. От клуба му искат висока цена за годините му и не могат да го трансферират, макар и да има отбори, които желаят да привлекат Веско.

Минев има договор, който ще го остави на Герена, ако не бъде трансфериран, но желанието на Георги Иванов е да смени на левия фланг на защитата Минев с много по- младия Старокин.

Орлин Старокин е роден на 8 януари 1987 и е юноша на ЦСКА, където започва футболната му кариера. Там той играе като полузащитник. На 18-годишна възраст, през 2005 г., Старокин отива в Бургас и подписва първият си професионален договор с ПФК Нафтекс. В първия си сезон в професионалния футбол. От лятото на 2006 г. Старокин играе в Черноморец Бс, където е и досега.