Левски отново ще заложи на холандския трансферен пазар и е на път да привлече футболист на Рода Керкраде, научи Гонг. Става въпрос за крилото Жанвион Юлу-Матондо.

Юлу-Матондо е 25-годишен белгийски футболист, който е роден в столицата на Демократична република Конго - Киншаса. Той може да играе еднакво добре като ляво и като дясно крило.

По информация на Гонг, Жанвион Юлу-Матондо ще пристигне в София в началото на следващата седмица, след като вече е договорен с Рода и за него ще бъде заплатена трансферна сума.

Белгиецът играе за тима от Керкраде от 2007 година насам, като е вкарал 8 гола в 61 мача в Холандия. От 2005 до 2007 година е играл в Брюж, чийто юноша е и там има записани 42 срещи и 11 попадения.

През този сезон Юлу-Матондо е играл в само един двубой на Рода – при победата с 2:0 като гост на Гоу Адех Ийгълс за Купата на Холандия на 10 ноември, когато влиза на терена в последните минути, при вече решен мач. Бил е включен и в групата за три шампионатни срещи, но не влиза в игра.

Припомняме, че през лятото Левски също заложи на холандския пазар, като привлече Дъстли Мюлдер, Сержиньо Грийн и Андвеле Слори, като първите двама се утвърдиха като несменяеми титуляри на Герена, а Слори, който също като Жанвион Юлу-Матондо е крило, не успя да се наложи и вече бе освободен.

Привличането на Юлу-Матондо вероятно може да означава и предстояща раздяла с друг футболист играещ на този пост – Жоазиньо.

Ето и видео с някои изяви на Жанвион Юлу-Матондо: