Шампионът Левски ще вземе на няколко дневни проби французин. Води го Cедрик Бардон. Той трябва да реши проблемите с липсата на полузащитници. Това разкри пред "24 часа" мениджърът на шампионите Георги Иванов.

"Разбрали сме се вече. Ще дойде при нас на 8 януари, за да преценим неговите качества. Седрик Бардон ни го препоръча. Играл е във Фиорентина, дефанзивен халф. Визитката му я знаем много добре, тя е впечатляваща. Ако наистина се потвърдят качествата, които сме разбрали, че притежава, ще го привлечем", заяви Георги Иванов.

Според Gong.bg става въпрос за Матиас Льопие. Френският футболист е роден на 12 юни 1988 година в Льо Авър. Висок е 182 см. Досега е бил футболист на Фиорентина, но е бил преотстъпен на белгийския КАС Юпен.

Миналата есен Фиорентина бе наказана да плати 600 000 евро на Льо Авър за таланта, тъй като му е предпложила договор още преди той да навърши 18 години.

Разрешение да не се явят на първата тренировка са получили Дарко Тасевски, Юсеф Рабех и тримата бразилци - Зе Соарес, Жоазиньо и Лусио Вагнер. На нея няма да бъде и Живко Миланов, който замина за Швейцария, за да подпише с Аарау.