Отборът на Левски започна с равенство проверките по време на подготвителния си лагер в Кипър. Възпитаниците на Ясен Петров стигнаха до 2:2 срещу словашкия Дубница в здрав мач, който се игра в курорта Агия Напа. „Сините” не успяха да се поздравят с успеха, след като на два пъти допуснаха голове в последните минути на двете полувремена. Головете за българския тим реализираха юношата Христо Попадиин и Исмаил Иса.

Контролата, която се игра на един от общинските терени, бе преместена за 10:30 сутринта днес заради националите на „сините”, които по-късно трябва да напуснат лагера и да се присъединят към своите тимове. В нея треньорският щаб на Левски заложи предимно на тези футболисти, които в следващите няколко дни ще се подготвят с националните си гарнитури и евентуално ще играят международни приятелски срещи.

Левски започна в състав: 85. Акалски 4. Станчев 30. Стамболийски 55. Милиев (60') 14. Минев 45. Гаджев - к 16. Огнянов 22. Тасевски 15. Горанов 39. Дембеле 26. Попадиин, като точно след час игра цялата единайсеторка бе заменена.

„Сините” откриха резултата в 35-ата минута, когато Дембеле навърза двама бранители по лявото крило и центрира коварно в наказателното поле. Там отбраната на Дубница не успя да се намеси, топката попадна в младока Попадиин (на снимката долу), който вкара първия си гол с фланелката на Левски, макар и в неофициален мач. Юношата на „сините” е роден през 1994 година. В последната минута на първата част обаче, словашкият тим стигна до дузпа, която бе реализирана хладнокръвно от Брушко.

През втората част тимът на Ясен Петров показа по-добра игра и положенията пред вратата на Дубница бяха повече. След прекрасна атака, Йовов изведе по перфектен начин Исмаил Иса, който с лекота и самочувствие прехвърли словашкият страж за 2:1. Подобно на първото полувреме обаче, Левски отново допусна изравняване в последните секунди. Вторият гол в мача за Дубница бе дело на футболистът с култовото име Горелка, който се възползва от неразбирателство в отбраната на „сините”.

Така Левски започна с равенство контролите си на кипърска земя, а утре се изправя срещу Белхатов. Мачът е насрочен за 15 часа.