В отложен мач от 12-ия кръг на А група, Левски победи трудно тима на Черноморец с 2:1 и по този начин се изкачи на второ място във временното подреждане, изпреварвайки отборите на Локомотив София и Славия.

 

Възпитаниците на Станимир Стоилов вече имат равен брой точки с Локомотив – по 31, но головата разлика на сините е по-добра.

 

Двубоят на стадион „Георги Аспарухов” започна в доста лежерно темпо, като първото интересно положение в мача дойре в осмата минута, когато футболистите на Черноморец стигнаха до корнер. След изпълнението му Георги Петков не успя да се намеси добре и изпусна топката, но главният арбитър на мача Цветан Георгиев отсъди нарушение срещу стража.

 

Първият удар по посока на вратата на гостите дойде в 12-ата минута, когато желаният от Арсенал Николай Димитров стреля, но изстрелът му бе твърде слаб и не затрудни Стоянов.

 

В ответната атака Чипилов от Черноморец не успя да преодолее Петков след невероятна колективна грешка в синята отбрана. Рабех и Томашич действаха доста разконцентрирано и нападателят успя да излезе на чиста позиция срещу вратаря на Левски, но ударът му бе твърде силен и прехвърли както Петков, така и вратата на домакините.

 

Изненадващо за 10 000 зрители по трибуните, отборът на Черноморец успя да поведе в 21-ата минута, когато точен бе Марсио. Футболистът се възползва отлично от нова грешка в сърцето на отбраната на Левски и с премерен удар от границата на наказателното поле успя да преодолее Петков.

 

До края на първото полувреме домакините упражниха тотален натиск, но въпреки това не успяха да стигнат до чисти половения пред Владислав Стоянов.

 

На почивката Стоилов предприе две смени, като в игра се появиха Даниел Боримиров и Лусио Вагнер. Този ход на специалиста определено раздвижи играта на Левски и интересните положения не закъсняха.

 

Левски стигна до изравняването в 58-ата минута като бразилският нападател Жеан Карлос реализира първият си гол за Левски в българския шампионат. Нападателят се възползва отлично от подаване на Николай Димитов в наказателното поле и прати топката неспасяемо във вратата на гостите.

 

В 66-ата минута на мача сините получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение срещу игралия отлично в този мач Мирослав Иванов. Зад топката застана Даниел Боримиров, който обаче стреля доста безотговорно и вратарят Стоянов улови без проблем.

 

Само четири минути по-късно обаче ветеранът в редиците на сините се реваншира за пропуска си, реализирайки втория гол за Левски в мача. Огромна заслуга за попадението имаше Мирослав Иванов, който овладя перфектно една топка в наказателното поле и вместо да стреля, реши да комбинира с Боримиров, който от два метра с глава вкара за 2:1.

 

До края на мача възпитаниците на Станимир Стоилов имаха още няколко възможности, но не съумяха да реализират нов гол. В последните секунди на срещата Черноморец също пропиля две добри възможности и не успя да стигне до равенството.