Левски направи атрактивен мач и завърши наравно 3:3 с Виктория Пилзен във втората си контрола. Двубоят в Ларнака беше интересен за наблюдаване, а „сините“ показаха характер и успяха да обърнат нещата, след като губеха с 0:2. За тима на Илиан Илиев точни бяха новакът Стефан Велев, Жоао Силва и Владимир Гаджев.

Левски започна слабо и груба грешка в защитата на софиянци, които играха в резервния си бял екип, бе наказана от Дурищ.

Съставът на Илиан Илиев реагира и създаде няколко шанса, но те бяха пропуснати от Велев и Де Карвальо. В 36-ата минута чехите спечелиха дузпа, като нарушението бе дело на Нуно Пинто. „Сините“ оспорваха, но реферът беше категоричен. Лимберски наказа Михаил Иванов, като отбеляза в стил „Паненка“.

Левски намали малко преди почивката. Точен беше Стефан Велев, който вкара за сефте с екипа на „сините“. Халфът шутира извън наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на Козачик. Така завърши и първото полувреме с преднина на чехите от 2:1.

В началото на втората част влезлият като резерва Жоао Силва изравни от близка дистанция. Португалецът получи пас от новото попълнение Милен Василев.

Двубоят продължи да е двуостър със ситуации и пред двете врати. Стигна се до 62-ата минута, когато Роман Прохазка сътвори груба грешка, последва шут, който Пламен Илиев извади, топката рикошира в гредата, а Бакош стигна до топката и я вкара в празната врата на Левски.

Българският тим отново натисна в опит да изравни резултата. Далечен шут на младия Антонио Вутов бе спасен от вратаря на лидера в Чехия.

В 69-ата минута Гаджев изравни. Халфът се възползва от грешка на вратаря, пресече неговия пас и елегантно прати топката зад гърба му за 3:3.

Две минути по-късно отлична атака на „сините“ не бе завършена с гол от Роман Прохазка. Словакът стреля с глава, но вратарят на чехите спаси. Минута преди края Силва не се възползва от меле пред вратата на Виктория и така мачът завърши без победител – 3:3.

Левски показа добри неща в предни позиции, но също така допусна доста грешки във фаза защита. Двубоят бе важен за Виктория Пилзен, който се стяга за мачове в Лига Европа срещу италианския Наполи.

Ето и футболистите на Левски, които взеха участие в двубоя с водача в Чехия: Михаил Иванов (46-Пламен Илиев), Дъстли Мюлдер (76-Христо Попадийн), Даниел Димов (74-Йордан Милиев), Димитър Везалов (60-Ромен Ели), Нуно Пинто (88-Мики Орачев), Станислав Ангелов (46-Роман Прохазка), Стефан Велев (88-Радослав Цонев), Илиян Йорданов (60-Антонио Вутов), Милен Василев (71-Борислав Цонев), Владимир Гаджев (74-Христо Йовов), Базил де Карвальо (46-Жоао Силва).