Ръководството на Левски има три коза, които ще използва в казуса „Станислав Ангелов”, съобщи собственикът на клуба Тодор Батков.

„Арбитражната комисия реши, че футболистът има договор с Левски. БФС е отказал изпращането на международен трансферен сертификат. Случаят остава отворен, Станислав Ангелов има договор с Левски до 1 юли 2008 година. ФИФА разглежда санкция на Енерги Котбус за поне три нарушения. Първо, преговори с футболист, който има действащ договор и евентуалното подписване контракт с него. Всичко това е направено по-рано от шест месеца преди изтичането на договора му с Левски. Второто е, че това е извършено извън трансферния период. И третото им нарушение е, че са приели играча да тренира с тях, а той има договор с нас”, уточни адвокат Батков.

Собственикът на Левски допълни, че „сините” са се отказали да разтрогнат договора по вина на състезателя, защото по този начин щели да улеснят тима от Германия.

Босът на шампиона на България призна, че все още се надява да стартират преговори между двата отбора.

Тодор Батков каза, че 1942 година е била черна за българския футбол. Шефът на Левски заяви, че е имал в предвид това в изказването, което разбуни духовете в Германия.

„Аз съм доктор по история и тази наука ми е хоби. Не съм споменавал думата нацизъм. 1942 година е черна за българския футбол, който процъфтява през 2007 заради моя клуб”, допълни адвокатът.