Левски спечели с 2:0 срещу Черно море в генералната репетиция преди финала между тези два отбора за Купата на България. Валери Домовчийски и Мигел Бедоя в заключителните минути реализираха попаденията за успеха на "Тича" във Варна.

Двата тима направиха много интересен и открит мач и определено можеше да има доста повече попадения. В крайна сметка обаче столичани показаха повече класа и въпреки че бяха без петима титуляри, взеха трите точки, за да си гарантират седмото място в класирането. 

Въпреки че не си отбелязаха гол преди почивката, двата тима направиха много силни първи 45 минути, които бяха изпъстрени с доста интересни ситуации и пред двете врати. Първата от тях се откри пред домакините. 

Още в 7-та минута Бакари се откъсна в половината на "сините" и стреля силно от около 20-ина метра, но топката мина встрани от вратата. Десетина минути след това дойде и първата възможност пред Александър Чанович, като ударът на Луис Педро обаче мина на няколко сантиметра над вратата. 

След това дойдоха вихрени минути пред двамата вратари. Първо в 19-та минута отново Бакари се измъкна зад защитата на Левски и се озова сам срещу Боян Йоргачевич, но сърбинът отрази удара му. 

Веднага след това гостите реагираха като ужилени. Луис Педро нахлу в половината на Черно море и пусна към непокрития Валери Домовчийски в наказателното поле, но той стреля с левия крак встрани от вратата, въпреки че беше на 5-6 метра от голлинията. 

Десетина минути по-късно двата тима си размениха отново две такива страхотни положения. Тогава първо Борислав Цонев не можа да се разпише, след като беше изведен от Бедоя срещу Чанович, но стреля в него. А в ответната атака отново Бакари беше оставен в половината на Левски и стреля, но топката прелетя встрани от вратата. 

До почивката двата тима пропиляха още по един страхотен шанс за гол. Първо в 38-та минута Живко Атанасов се извиси над защитата на Левски и стреля с глава, топката летеше към долния ляв ъгъл на Йоргачевич, но сърбинът с котешки рефлекс изби. 

Точно преди почивката пък Валери Домовчийски имаше може би най-хубавия шанс за "сините" до момента. Той получи страхотна топка от Стефан Велев в наказателното поле и стреля силно в далечния ъгъл на Чанович, но сърбинът изби. Така двата тима се оттеглиха на почивка, без да си отбележат голове, въпреки че имаха множество шансове за това. 

Играта се поднови с положение за Левски и страхотен пропуск на Луис Педро. След центриране от пряк свободен удар на Боби Цонев холандецът беше оставен непокрит във вратарското поле, но с глава от 3-4 метра прати топката над вратата. А това изглеждаше по-трудното за правене в тази ситуация. 

След това двата тима продължиха да се надиграват и да търсят попадението, като отново гостите бяха по-активни, но в 54-та минута Луис Педро падна в наказателното поле, вместо да се опита да стреля. Той искаше дузпа, но такава нямаше. 

Левскарите продължиха да са по-активни, макар чистите положения да понамаляха като брой. Но поредния непростим пропуск направи Валери Домовчийски. Нападателят, който на доста моменти игра разконцентрирано, пропусна от самата голлиния в 67-та минута. 

Тогава Луис Педро центрира страхотно от десния фланг, Чанович изби, но точно на главата на връхлитащия Домовчийски, който от един метър пред голлинията прати топката високо над вратата. 

И както се скъсваше да пропуска, Домо се озова в прегръдките на съотборниците си в 74-та минута. Тогава Боби Цонев центрира от корнер, Аймен Белаид отклони с гръб и топката стигна до връхлитащия Домовчийски, който този път нямаше как да пропусне - 1:0. 

Но това не му попречи да направи поредния си фрапантен пропуск няколко минути по-късно, когато пак се озова на няколко сантиметра от голлинията. След този гол и тази ситуация малко след това, домакините вдигнаха повече оборотите и имаха няколко хубави опции за изравняване. 

Но Стенио Жуниор и Георги Божилов не успяха да затрдунят Боян Йоргачевич с изстрелите си, като след тях топката летеше встрани от вратата и напрежението спадаше пред противника. В 84-та минута варненци претендираха за дузпа за игра с ръка на Емил Нину, но реферът не даде такава. 

Най-чистото положение за домакините беше в 87-та минута. Тогава след неразбирателство в защитата на Левски Георги Божилов беше оставен сам в наказателното поле, но стреля невероятно неточно и прати топката в аут, без да бъде притесняван. 

Играчите на Черно море натиснаха много сериозно в последните минути и стреляха няколко пъти, но позволиха на "сините" да правят контри. При една от тях в продължението Луис Педро стреля опасно от наказателното поле, а във втората добавена минута на двубоя всичко свърши. 

Тогава Либан Абди направи за смях защитата на домакините и намери Мигел Бедоя в наказателното поле. Испанецът стреля покрай Чанович и оплете топката в мрежата за втори път - 2:0. 

При този резултат приключи и мачът, а Левски поне може да е сигурен, че няма как да бъде изместен от седмата позиция до края на сезона. Черно море пък само може да чака финала и да обиграва отбора си в мачовете до тогава. 

Черно море: Александър Чанович, Михаил Венков, Живко Атанасов, Кирил Котев, Мамуту Кулибали, Себастиан Ернандес, Даниел Георгиев, Стенио, Марк Клок, Матиа Курьор, Георги Божилов;

Резерви: Илия Николов, Бекир Расим, Марчин Буркхард, Иван Коконов, Вилиан Бижев, Бакари, Живко Петков;

Левски: Боян Йоргачевич, Мики Орачев, Емил Нину, Аймен Белаид, Александър Александров, Борислав Цонев, Стефан Велев, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Луис Педро, Валери Домовчийски;

Резерви: Пламен Илиев, Борислав Стойчев, Владислав Мисяк, Радослав Цонев, Либан Абди, Антонио Аниете, Илия Димитров.