„ ...Още малко и ... играта започва. Всички играчи са готови и чакат сигнала. Всеки момент ще прозвучи първият съдийски сигнал. Вашата роля в играта е най- важната - да бъдете привърженици. Ние играчите, ще ви доставим истинско удоволствие, като отговорим на вашите изисквания и очаквания към нас. Нека започнем срещата...”

Този цитат звучи като обяснение в любов между футболисти и привърженици, но в действителност съм го взел от менюто на един ресторант тук в Ейлат. „Каса ду Бразил” е типичен бразилски ресторант, в който непрекъснато ти сервират единадесет вида месо и от теб се иска „само да играеш” и да не спираш.

Новият Левски също изглежда като „Каса ду Бразил” с наличието на цели четирима футболисти от тази страна. Досега при „сините” не е имало толкова много бразилци, аз не си спомням и от която и да е страна да е имало четирима играчи едновременно при шампионите

Сигурно е, че обликът на новия Левски ще се определя от Лусио Вагнер, Зе Соарес, Жоазиньо и Жеан Карлос. Ако погледнем по линии, само вратар бразилец си няма Левски. Най-големите надежди се възлагат на Жеан Карлос. Да бъде голмайсторът, който да реализира създадените голови положения. Самите тях пък трябва да ги създават Жоазиньо и Зе Соарес. Зе ще има трудната задача да замени Телкийски по десния фланг, докато Жоао ще трябва да покаже, че ниският му ръст не е проблем, а и да придаде бразилски привкус на играта на Левски. За Лусио остава да показва постоянство в добрите си изяви в защита.

На вратата картината е ясна – Петков, Митрев и Цецо Димитров. Там Стоилов трябва да мисли кой ще наследи първия, ако си тръгне през лятото.

В защита вариантите не са кой знае колко много, особено, ако Бензукан се окаже трайно контузен. Вдясно Живко Миланов, в центъра Рабех и Томашич, вляво Вагнер. Стефан Станчев, Бензукан, Симо Иванов и Веско Минев ще чакат. Последният е готов да се бори с Лусио за титулярно място.

В халфовата линия изборът на Стоилов е най-голям, но така и възможността да сгреши е по-голяма. Боримиров и Ричард бяха досега, ще бъдат може би и през пролетта. На 38 години капитанът не се дава, но Сърмов и Тасевски напират. Ричи може да сдаде титулярното си място заради... Купата на Африка. Лъчо Балтанов също ще търси място под слънцето.

Кой ще реши „проблема Бардон” или „проблема съпругата на Седрик”? Жоазиньо, Миро Иванов, Цветомир Матев, може би. Или македонският национал Дарко Тасевски. Защо не Мариян Огнянов? Едва ли. Ако Домовчийски остане в Левски, дали пък няма да играе зад Карлос?

Напред Левски ще е нов. Кандидатите за слава са много, но кой ще доставя удоволствие на публиката? Най-логичен изглежда вариантът със Зе отдясно, в центъра Карлос и вляво Николай Димитров. Но Исмаил Иса демонстрира нюх към гола, а Сашо Киров не стои на едно място. Готов ли е невероятният талант Ели Зизов за първия отбор? Чакаме отговор и на този въпрос.

Така остава да видим какво са ни приготвили в „Каса ду Бразил” и колко вкусни ще са „ястията” на „главния готвач” Станимир Стоилов. Първото сервиране ще е в неделя срещу Динамо Киев. А това е само ордьовърът. Има още няколко предястия и чакаме основното блюдо. За да разберем, ще останат ли доволни запалянковците от предложеното им от Левски. Стартира изясняването на картинката...