Контролата между шампионите и Спортист Своге е във вторник от 17 часа на стадион „Георги Аспарухов”. „Сините” тренираха днес преди обяд само с 13 играчи. Старши треньорът Станимир Стоилов не ръководеше занимание поради настинка.

Очакванията Христо Йовов да тренира с отбора не се оправдаха. След като е преборил вирусното си заболяване, Ицо се е върнал при националите, които се готвят за мача с Люксембург.

От трениращите със сигурност утре няма да играе Даниел Боримиров. Младоците Сашо Киров и Симеон Иванов ще играят срещу Спортист.

Мароканците Юсуф Рабех и Шакиб Бензукан утре ще се завърнат в България. Дарко Тасевски и Ричард Еромоигбе имат още мачове с националните си отбори и ще се върнат в петък.

В Петрич, според Стоилов Левски го очаква труден мач, там сините играели трудно. „Беласица е сериозен отбор. С добър стил на игра. Но ако ние играем на максимума от възможностите си очаквам да спечелим.”

Не е приятно, ако Левски играе в Петрич в събота, според треньора на шампионите. Не е добре да няма достатъчно време за почивка на националите и ако се създаде напрежение за феновете, ако се застъпват мачовете на сини и червени. Стоилов чака от хората, които трябва да решат проблема да вземат решение. Левски ще играе в деня, в който реши футболния съюз.

Паузата в шампионата е помогнала на футболистите, които се са национали да се отърсят от напрежението, което се е събрало от загубите на тима в последно време.

Саид Ибраимов днес или утре се връща от Бразилия без бразилци, но с много впечатления и видеоматериал. Треньорите ще изгледат дискове с играта на харесаните играчи и ще се преценява. Стоилов се надява на по интересна информация, но сега нещата са по- сложни, защото могат да се вземат само свободни агенти. До ден два ще има по- конкретна информация ще вземе ли Левски нов футболист.