Отборът на Левски спечели с 2:1 като гост на Видима Раковски, но пропусна още седем-осем гола при визитата си в Севлиево, където домакините сякаш предварително бяха отписали двубоя с видимо по-класния си съперник.

Възпитаниците на Ясен Петров през цялото време контролираха двубоя от петия кръг на А група, но направиха множество пропуски пред вратата на домакините, която бе много добре пазена от талантливия млад вратар Пламен Илиев.

Гара Дембеле от дузпа в 55-ата и Дарко Тасевски в 77-ата вкараха за столичаните, докато Герасим Заков отбеляза почетно попадение за Видима в последната 93-а минута.

През първото полувреме гостите създадоха няколко добри положения за гол, но пропуски направиха Жоазиньо, Дани Младенов, Гара Дембеле и Исмаил Иса, който секунди преди почивката пропусна да се разпише, след като бе намерен от Жоазиньо сам на 5 метра от вратата, но шутира безкрайно високо.

Няколко минути след началото на втората част Жоазиньо проби отляво и центрира, Самет Ашимов скочи на шпагат, но удари топката с ръка и почти незабележимият в този двубой съдия Александър Костадинов посочи бялата точка. Голмайсторът на Левски Гара Дембеле изпълни точно дузпата и даде преднина на гостите в 55-ата минута.

И след гола играчите от София продължиха да владеят инициативата и да атакуват, като в 58-ата минута Жоазиньо проби отляво, влезе в наказателното поле и добре стреля по диагонала, но ударът му срещна напречната греда.

Левски стигна до втори гол в 77-ата минута, когато отличният в тази среща Жоазиньо проби по левия фланг, нахлу в наказателното поле и върна към Дарко Тасевски, който от 12 метра удвои резултата.



В 83-ата при добра контраатака за Левски Александър Киров напредна и подаде добре към Гара Дембеле, който остана сам срещу вратаря Илиев, но стражът на севлиевци спаси трето положение във вратата си.

В третата минута на добавеното време Герасим Заков се възползва от разсейване в отбраната на гостите и красиво прехвърли излезлия напред Божидар Митрев за крайното 2:1 в полза на Левски.

Тимът от София излезе на второ място във временното класиране с 12 точки, колкото има и третият Локомотив София. Лидер с 13 точки е Черноморец Бургас. Видима Раковски е на 11-о място с 5 точки.