Халфът на Неа Саламина Диего Леон може да акостира в Левски. Информацията идва от кипърската преса, която споменава, че футболистът може да се озове при испанския треньор на „сините“ Пепе Мурсия.

Диего Леон е на 30 години и играе на позицията зад нападателя. Кариерата му до този момент е доста пъстра и стартира от школата на Реал Мадрид. Той не успява да пробие в първия тим, който е в „галактическата ера“. Леон все пак записва участия за Б отбора на „белия балет“.

През 2005 година е отдаден под наем на Арминия, където записва 14 мача в Първа Бундеслига. Следва трансфер в Грасхопърс, за който има 30 двубоя и 3 гола.

2008 – 2009 Диего Леон играе в Барнзли, който се подвизава в Чемпиъншип. За английския клуб испанецът играе 37 пъти и бележи 2 гола. С Барнзли успява да отстрани Ливърпул на „Анфилд“ в турнира за Купата.

През 2009 година спряганият за Левски полузащитник се прибира в Испания и носи екипа на Лас Палмас в Сегунда дивисион. Следва престой в Вакер Бургхаузен и един сезон в гръцкия Керкира.

Миналата година Диего Леон записва 31 срещи за Неа Саламина, в които съумява да вкара 8 пъти.

Левски със сигурност търси футболист на тази позиция. „Сините“ вече са играли на кипърския пазар, откъдето преди време привлякоха Рамос и Марсиньо.