Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на Левски изразиха искрени съболезнования за смъртта на 20-годишният Андрей, който почина в центъра на София преди няколко дни след нелеп инцидент.

Чрез декларация, поместена на официалния сайт, членовете на клуба изразиха своето възмущение от случилото се с детето, което е привърженик на шампионите и член на фенклуба South Division.

По-рано днес стана ясно, че дежурен състав на Софийския градски съд остави в ареста австралиеца Джо Пол Фриймън, който бе задържан за убийството на 20-годишния Андрей Монов. Инцидентът стана в нощта на 27 срещу 28 декември в центъра на София близо до църквата „Св. Неделя”.

Все още от столичната полиция не са уточнили каква е причината за сбиването, довело до убийството. При скандала Фриймън рани с нож и 19-годишен приятел на Андрей Монов, който впоследствие бе изписан от Военномедицинска академия.

Вчера близки и приятели на убитото момче поднесоха цветя и запалиха свещи на мястото на убийството.

Ето и цялата декларация поместена на сайта на Левски:

Загиналият преди няколко дни двадесетгодишен софиянец Андрей Монов, починал вследствие на прободна рана причинена от австралийски гражданин в нелеп инцидент пред църквата "Света Неделя", е привърженик на "Левски" от South Division.

Това е един от най-големите и влиятелни фенклубове в София със значителен принос за подкрепата на отбора у дома и при гостуванията в страната и чужбина. Той участва активно и в процеса на сътрудничество между клуба и привържениците за избягване на насилието по стадионите.

Ръководството, спортно-техническия щаб, футболистите и служителите на " ПФК Левски" са потресени от случилото се и изразяват своята искрена съпричастност към скръбта на покрусеното семейство.