Минути след 16.30 часа част от историята на Левски ще бъди взривена. Става дума за Сектор А, който ще бъде тотално разрушен с помощта на взрив. Премахването на централната трибуна на практика означава, че Левски стартира построяването на новия стадион „Георги Аспарухов“. Проектът вече е готов и планът е постепенно „сините“ да се сдобият с най-модерната футболна арена в страната.

Част от левскарите вероятно са носталгично настроени. Това е все едно да ти бутнат къщата. Разбира се, еуфорията и надеждите свързани с новия стадион са далеч по-осезаеми.

Колкото е странно да звучи, стадион „Георги Аспарухов“ е третото футболно съоръжение в историята на „сините“. Между 1936 и 1949 клубът играе на игрище „Левски“, което се намира на мястото на сегашния национален стадион. По-късно тимът домакинства на стадион „Юнак“.

„Георги Аспарухов“ е създаден през 1963 година. Строежът му продължава три години. На този стадион Левски играе първия си мач в европейските клубни турнири. На 3-ти октомври 1965 година „сините“ громят с 6:0 шведския Юргорден.

През 1990 година стадионът на Левски получава името „Георги Аспарухов“. Това се прави в знак на признателност към най-изтъкнатия и обичан играч в историята на клуба – Георги Аспарухов – Гунди.

Стадионът не е използван между 1992 и 1998 година. Откриват го повторно на 5 май 1999 година, когато Левски приема Литекс. В следващите години са правени доста козметични ремонти, които подобряват състоянието на стадиона, за да получава лиценз от УЕФА.

Сегашното клубно ръководство предприе смелата стъпка и изготви проект за създаването на нов и модерен стадион. Съоръжението ще глътне доста средства, но на „Герена“ държат да бъдат готови с половината стадион за 100-годишнината на Левски, която ще бъде отпразнувана догодина през май.

Днес Сектор А ще бъде сринат до основи. Всичко ще се случи за пет секунди. Това ще бъде краят на централната трибуна и началото на нещо, за което всички левскари мечтаят.