Отборът на Левски проведе първото си занимание на новия терен на стадион „Георги Аспарухов”. Настилката бе подменена напълно през зимната пауза и утре „сините” ще дебютират на „немската” трева срещу Черноморец на Херо.

По време на заниманието на няколко пъти чимовете с трева излизаха, което накара част от „сините” футболисти и ръководители да се притеснят. Станимир Стоилов призна, че на терена му трябва още малко време, за да добие оптимално състояние.

Изпълнителният директор Константин Баждеков допълни, че малко време не е достигнало, за да бъде всичко в реда на нещата. „Сините” очакват скоро да пристигнат и луксозните седалки, които ще бъдат поставени на резервните скамейки.

„Креслата струват около 15 хиляди евро и ги чакаме да пристигнат. Те също са от Германия”, призна Баждеков.

На днешната тренировка Стоилов за пореден път показа, че най-вероятно за мача с Черноморец ще заложи на следната единайсеторка: Петков, Миланов, Рабех, Томашич, Жоазиньо, Сърмов, Тасевски, Иванов, Соарес, Карлос и Ники Димитров.

„Цецо Димитров се възползва от проблемите на Божидар Митрев и сега ще е резерва на Гошо Петков”, коментира Станимир Стоилов отпадането от групата на доскорошния втори страж Митрев.

На „Герена” забраниха преминавате през тревата на официалния терен, освен когато отборът тренира или играе мач. Заповедта е подписана от другия изпълнителен директор Наско Сираков. Легендарният голмайстор също се появи на „Георги Аспарухов, като изгледа малка част от тренировката.