Шампионът Левски окончателно се прости с всички шансове да спечели титлата за трети пореден път след като в дербито на 15-тия кръг завърши 0:0 срещу Славия на стадиона в столичния квартал „Овча Купел”.

Със спечелената точка Левски остана на 4-то място, но при очакваната победа на ЦСКА срещу Вихрен утре разликата между вечните съперници ще нарасне на цели 13 точки.

По този начин „сините” останаха без отбелязан гол в столичните дербита от есенния полусезон. Момчетата на Станимир Стоилов пък не са вкарвали гол от игрова ситуация в А група от 26 октомври, когато победиха Ботев с 6:2 в София.

Като титуляр за първи път, откакто е в Левски започна бразилецът Зе Соарес, който действаше по десния фланг на атаката на Левски. Отляво пък титуляр бе Николай Димитров. На резервната скамейка останаха Димитър Телкийски и Христо Йовов, което засили слуховете, че те ще се разделят с отбора в най-скоро време.

Двубоят започна с леко предимство на „сините”, но атаките на шампионите бяха лесно разгани от бранителите в бял екип. Единствено Валери Домовчийски имаше шанс за гол в началните минути, но Йордан Господинов спаси неговия удар.

Най-опасното положение за Славия през първата част бе дело на Саша Симонович в 29-тата минута. Бившият левскар стреля опасно от ъгъла на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от вратата на Петков.

В 34-тата минута капитанът на Левски Даниел Боримиров напусна терена с контузия. На негово място влезе Георги Сърмов, а капитанската лента получи Живко Миланов.

Второто полувреме продължи с лек натиск на Левски, но Домовчийски и Миланов се отличиха с нови пропуски.

Отново Саша Симонович пропусна да донесе победата за своя отбор в 63-тата минута. Юсеф Рабех не можа да изчисти топката от наказателното поле, тя попадна в краката на Симонович, но вкаралият гол на Ливърпул халф стреля над гредата от няколко метра.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов се опита да промени очертаващото нулево равенство и в 70-тата минута пусна в игра пренебрегнатите Христо Йовов и Димитър Телкийски на местата на Ники Димитров и Зе Соарес.

Включването на националите освежи играта на „сините”, но те така и не можаха да стигнат до реална голова ситуация и съвсем логично срещата завърши при безличното 0:0.

След спечелената точка Славия продължава да е на 3-та позиция с 30 точки, с две повече именно от Левски.