Левски постигна договорка с Тянцзин Теда за трансфера на холандския нападател Сьорд Арс. Както Гонг вече съобщи, Арс ще продължи кариераха си в Китай.

27-годишният Арс пристигна на "Герена" през лятото от холандския втородивизионен Цволе, но не успя да впечатли с качествата си, въпреки че вкара 8 гола в 18 мача през есента.

Той беше поставен в трансферната листа на софиянци, след като новият старши треньор Николай Костов обяви, че се нуждае от друг тип нападател.

Арс потвърди в холандската преса, че днес ще пътува за Китай, за да уточни окончателно на място личните си условия по преминаването си в Тянцзин.

"Пътувам за Китай днес. Когато пристигна, ще обсъдим последните детайли по договора. Ако всичко е наред, в сряда ще премина медицински изследвания и ще подпиша за три години", заяви холандският таран за Voetbal International, цитиран от БТА.

Арс заяви, че е имало интерес и от други клубове, но китайците са били най-настоятелни.

"Имаше интерес от френски клуб, но след като те не се обадиха до днес, реших да избера Китай. Честно казано, не знам какво да очаквам. Говорих с няколко души, които познават китайското първенство. Получих положителна информация за живота там, за клуба и за китайския футбол. Знам, че отборът ще играе в Азиатската шампионска лига като носител на купата на страната", каза Арс.