Отборът на Левски вече е в България. Тимът излетя от Рим с огромно закъснение. Чартърният полет, който трябваше вече да е в столицата, престоя часове наред на пистата в италианската столица. Причината за това бе възникнал технически проблем, който бе отстранен.

След като всички заеха местата си, самолетът тръгна да излита, пилотът направи един опит, но без да го отлепи от пистата. Наложи се да изключи двигателите, след което пилотът съобщи на пасажерите, че има технически проблем, който ще забави излитането.

Неволите на пътниците от чартърния полет обаче започнаха доста по-рано, още със стъпването на летището. Поради огромни опашки при чекирането и бавните проверки на съответните органи, отборът се качи на самолета с голямо закъснение. Тимът и спортно-техническото ръководство заеха местата си по-седалките в 14.30 часа, но излитането се оказа невъзможно в този момент. След известно време пилотът на полета от Рим за София съобщи, че техническият проблем е отстранен, но се чака разрешение за излитане. В крайна сметка около 16.00 часа българско време самолетът тръгна към София.

Седрик Бардон, Юсеф Рабех и Георги Христов не са в самолета, тъй като футоблистите вече са разпуснати в почивка. Георги Петков и Владимир Гаджев, които също бяха с тима в Рим, са предпочели алтернативни начини на прибиране или може би друга дестинация.

Собственикът на Левски Тодор Батков е напуснал хотела си рано тази сутрин и няма да отпътува със "сините" към България.

Вчера отборът приключи участието си в Лига Европа с победа над Лацио. Левски се наложи над "орлите" с 1:0, като единственото попадение вкара Христо Йовов.