Левски мина като парен влак през Марек и победи с унизителното 8:0 пред шест хиляди на стадион „Васил Левски”. „Сините” загряха по перфектен начин за вечното дерби с ЦСКА в следващия кръг на А група на 7 април.

В абсолютен герой на мача се превърна нападателят Емил Ангелов, който се отърси от головата си суша с две попадения, а освен това и с две асистенции и заслугите за две от дузпите.

Първото полувреме протече в сравнително спокойно темпо, като още в 12-та минута Левски откри резултата от дузпа, реализирана от Димитър Телкийски. Съдията Ристосков бе непоколебим при нарушение срещу Емил Ангелов в наказателното поле.

Отново от единайсетметров наказателен удар падна и втория гол в срещата. Отново Бабангида бе спънат в пеналта, и в 44-та минута Бардон стреля неспасяемо ниско в десния ъгъл на вратата на Марек от бялата точка. Гостите от Дупница също имаха едно стопроцентово положение за гол през първите 45 минути, когато Боби Хазуров стреля опасно към Петков, а топката мина на сантиметри от лявата греда и излезе в аут.

Второто полувреме предложи много повече емоции както за футболистите на Левски, така и за феновете по трибуните. На терена на Националния стадион стана истинска голова фиеста, като за 35 минути „сините” реализираха шест попадения.

Първия гол от поредицата бе реализиран от изненадващ голмайстор – бранителят Живко Миланов в 54-та минута. Той се възползва от едно ювелирно центриране на Телкийски, надскочи всички в наказателното поле и с глава заби топката в мрежата.

След 66 минути Емил Ангелов прекъсна лошата си серия от мачове без попадения, и засече центриране на Минев за 4:0.

Малко преди това на терена се появи и дългоочакваният Екундайо Джаейоба, който замени Телкийски Нигериецът бе приветстван топло от феновете при завръщането си след контузия. Дайо не пропусна и да зарадва допълнително привърженици и треньорски щаб. В 75-та минута Минев подаде на тъмнокожия нападател по тревата, Джаейоба пропусна триково за Емил Ангелов, който изведе Джаейоба сам срещу вратаря. Нигериецът преодоля стража на Марек и от малък ъгъл прати топката в мрежата. След попадението Джаейоба вдигна своята фланелка и показа друга, на която, по информация на ГОНГ, има надпис, благодарящ на ръководството на тима. Голмайсторът отиде да поздрави специално старши треньора Станимир Стоилов.

В 81-та минута се откри второ чисто положение за Марек, след грешка в защитата на Левски, от която се възползва Карлос Томе. Резервата изстреля зверски шут, който резтресе дясната греда на Георги Петков, но не влезе във вратата.

В заключителните минути на срещата паднаха още три попадения дело отново на Емил Ангелов и две на Николай Димитров. Първо юношата на „сините” направи отличен рейд и сложи топката на главата на Ангелов и той без проблем я заби в мрежата. Самият Димитров получи шанс да изпълни дузпа в 86-ат минута, когато за трети път Бабангида е спънат в наказателното поле. Боримиров предостави шанс на младока да бие и той не сгреши за 7:0.

В последната си атака в мача, гостите от Марек стигнаха и до гол, но той не бе зачетен, тъй като Кръстев бе в положение на засада.

Левски закова последния пирон в ковчега на дупничани в 89-та минута, когато Ники Димитров се разписа отново, след мощен пробив на Боримиров по дясното крило и центриране, намерило младежкия национал в наказателното поле.

„Сините” можеха да стигнат и до девети гол, но Топузаков бе в засада, когато се разписа след центриране на свои съотборник.

До последната секунда футболистите на Левски продължиха да пресират и натискат своя съперник, за да стигнат до повторение на двуцифрения разгром срещу Черноморец Бс-Сф в първия кръг от пролетния полусезон.

 

Прогнозирай ЦСКА - Левски тук!