Левски и Славия завършиха 2:2 в най-старото столично дерби на стадиона в кв. „Овча Купел” в двубоя от 13-ия кръг в А група. Двата отбора сътвориха интересен мач, като „сините” успяха да измъкнат хикса в самия край на срещата, когато Жоазиньо вкара от дузпа.

 

 

За Левски резултата откри малко случайно Сержиньо Грийн в 27-та минута. „Белите” сътвориха пълен обрат чрез Николай Божов (28’) и страхотен гол на Галин Иванов (44’).

 

 

Така, след равенството, Славия пропусна възможността след скалпа на ЦСКА, да вземе този и на „сините”. Левски пък прекъсна серията от две поредни загуби в първенството – след пораженията от Литекс и Локомотив Пловдив.

Двубоят започна с натиск за „белите”, а в началните минути гостите от „Герена” трудно се ориентираха в срещата. Много колебливи изяви показа защитата на Левски. Иво Иванов започна като титуляр, като публиката на „сините” на няколко пъти показа пълната си подкрепа към бранителя.

Двата тима си поделиха по едно полувреме, като през първата част домакините бяха по-активният тим на терена, а през втората част селекцията на Ясен Петров се окопити и в крайна сметка се добра до точката.

„Сините” успяха да поведат в резултата макар и известна доза късмет. В 27-та минута Сержиньо Грийн пробва прострелно центриране в наказателното поле на домакините, Стефано Кунчев не се намеси добре, топката мина между краката му и влезе в мрежата зад него за 1:0.

В ответната атака, след образцова контра, „белите” се върнаха в мача. В 28-та минута Галин Иванов напредна отляво, центрира в наказателното поле, Дъстли Мюлдер изпусна Николай Божов, а юношата на Левски от воле наказа бившия си тим за 1:1.

Докрая на полувремето възпитаниците на Славия сътвориха пълния си обрат. В 44-та минута Галин Иванов развинти двама бранители в „синьо”, след което от дъгата на наказателното поле стреля, топката срещна напречната греда и влезе във вратата зад Кирил Акалски за 2:1.

През второто полувреме, „сините” пробваха натиск, като през по-голямата в атаките на тима цареше пълен хаос. Добро включване обаче направи Александър Киров, който замени Христо Йовов.

Именно Киров бе с основна заслуга за точката, с която Левски си тръгна от „Овча Купел”. В 87-та минута Йордан Петков свали Киров в наказателното поле и Антон Генов посочи бялата точка. Жоазиньо застана зад топката и хладнокръвно вкара за 2:2.

След равенството, Левски остана на 2-то място с актив от 26 точки. Славия пък е на 6-та позиция с 20 точки.

 

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg