Отборът на Левски ще претърпи промени в сравнение с мача, когато победи Гент в София. Със сигурност по-различно ще изглеждат защитата и халфовата линия на „сините” на стадион „ Жозе Алваладе”.

Ето и очакванията на екипа на Гонг в Лисабон за визията на стартовите единадесет и разликите от мача с белгийците.

На вратата както и срещу Гент ще е Петков.

В защитата се завръща Йордан Милиев, който изтърпяваше наказание срещу белгийците. Той ще замени Иво Иванов и ще партнира в центъра на защитата на Шакиб Бензукан. Вдясно ще играе отново Дъстли Мюлдер, въпреки проблемите му от мача с Берое. Холандецът вече заяви пред Гонг, че е готов за игра в Лисабон. Вляво отново ще играе Веско Минев, който се намира в превъзходна форма и заедно с Жоазиньо правят много хубави неща в лявата зона.

Със сигурност промяната в халфовата линия ще свързана с завръщането на Христо Йовов, който ще замени контузения Сашо Александров. Кривия направи много добър мач с Гент, но получи контузия във Варна и въпреки че е в Лисабон, по-скоро няма да вземе участие, както сподели самият той.

Христо Йовов ще партнира на Сержиньо Грийн, който вкара победния гол срещу Гент. Пред двамата ще играе отново Дарко Тасевски, на чийто пасове ще разчита нападението на Левски.

В атака „сините” ще започнат с Дани Младенов, макар че Слори вече е готов за игра и бе на терена едно полувреме срещу Берое. Още повече, че Младенов е един от голмайсторите на Левски в Европа този сезон. Вляво Жоазиньо е без конкуренция, което важи в пълна сила и за Гара Дембеле, който дотук има в Европа 7 гола от седем мача.

В мача с Гент като резерви влязоха Мариян Огнянов, Сашо Киров и Исмаил Иса, като вероятността за мача със Спортинг да влязат като резерви е това да са Слори, Иво Иванов и Мариян Огнянов, ако прецени Ясен Петров и в зависимост от развоя на срещата.

И така стартовите единадесет на Левски според екипа на Гонг: Петков, Мюлдер, Милиев, Бензукан, Минев, Грийн, Йовов, Тасевски, Младенов, Дембеле и Жоазиньо.

Мачът Спортинг – Левски е от 22.05 часа българско време и ще го следим на живо по Дарик радио и директно в сайта Gong.bg.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg