Вицешампионът Левски записа поредната победа по време на лятната си подготовка в Австрия. Възпитаниците на Велислав Вуцов, който днес празнува 41-ия си рожден ден, се наложиха с минималното 1:0 над унгарския Уйпещ като единственото попадение падна през първата част и бе автогол на Липтак в 39-ата минута.

Двубоят, който се игра на едно от тренировъчните игрища в базата Линдабрун пред около 50-ина зрители, започна равностойно, като тимът на Левски постепенно успя да наложи своя стил на игра.

В 10-ата минута футболистите на Уйпещ имаха добра възможност, но след добро разиграване на Кабат, който преди време защитаваше синята фланелка и Симон, Рибейро не успя да отправи добър удар по посока вратата на Петков.

Няколко минути по-късно Лъчо Балтанов напредна добре в наказателното поле на унгарския тим, но не можа да стреля добре и топката излезе в аут. Последва нова възможност за „сините”, след като Миро Иванов изведе добре Тиберканин, който центрира, но Липтак изби рисковано в корнер.

Нищо обаче не помогна на вратаря Балайца в 39-ата минута, когато отново Липтак игра разконцентрирано и вместо да изчисти, засече топката в собствената си врата. Бранителят бе притиснат от нападател Георги Иванов – Гонзо, който очакваше центрирането на Яшар отляво.

През второто полувреме играта се накъса значително заради големия брой смени извършени от двамата старши треньори. Велислав Вуцов пусна в игра всичките си налични футболисти, като на терена не се появи единствено Жеан Карлос.

Въпреки многото промени Левски отново успя да създаде няколко опасности за гол, но до ново попадение така и не се стигна. Най-добрата възможност за сините бе в 72-ата минута, когато Ники Димитров пробва силен шут от границата на наказателното поле, но този път стражът на Уйпещ се справи добре и улови.