Отборът на Левски направи оферта за уругвайския нападател на Сампдория Бруно Форнароли, съобщава италианският вестник "La Gazzetta del Lunedì". „Сините“ са изпратили предложението за 24-годишния играч през последните часове, но оферта за него е направил и Омония Никозия, съобщава изданието. Решаващо за трансфера ще бъде самото желание на футболиста за това къде да продължи кариерата си.

Сампдория е в средата на таблицата в Серия Б, докато с Левски или Омония Форнароли има шансове да играе в евротурнирите. "La Gazzetta del Lunedì" добавя, че за заместник на Форнароли Сампдория ще се опита да вземе младежкия италиански национал Николао Димитру от Наполи, който в момента играе под наем в Емполи. Форнароли е юноша на уругвайския Насионал, където на 20 години направи фурор и записа 20 мача и 12 попадения, преди да бъде продаден на Сампдория.

Досега за втородивизионния италиански тим той има едва 10 участия и нито един гол. Футболистът изкара и три наема в периода си като играч на генуезците. Първо бе за един сезон в Сан Лоренсо, след което в испанския Рекреативо. От началото на сезона до декември пък той бе отстъпен на бившия си тим Насионал, където вкара 4 попадения в 9 мача.

Левски закъсняват сериозно със селекцията и засега имат само едно официално попълнение - бранителя Нуно Пинто. Отборът търси централен нападател и много разчиташе на пристигането на бразилеца Зезиньо, но в крайна сметка се оказа, че той има скъсан менискус и в близко бъдеще няма как да играе. "Сините" набързо отпратиха младежа към Бразилия и продължиха търсенето, за да се спрат на Форнароли, пише още БГНЕС.