Главният организатор на празненствата по случай 100-годишнината на Левски Константин Папазов разкри, че над 80 хиляди лева е печалбата на „синия клуб“ от голямото събитие. Това треньорът на баскетболния Левски сподели на специално организиран брифинг, където направи пълен отчет на разходите и проходите от запомнящото се събитие на 23-и май.

„Първо, искам да отбележа, че всичко това бе отговорност на феновете и смятам, че с този юбилей, така организиран доказва, че Левски ще бъде повече от вековен. Това бе нещо стряскащо за цялата държава. Видя се как една любов направи нещо голямо. Допуснахме и грешки. Безсъмнено аз смятам, че името „Левски“ е основна причина хората да са заразени от тази идея“, започна Папазов.

„Печалбата от юбилея е над 80 хиляди лева. В петък вечерта преведохме над 29 хиляди лева на школата, по сметка на школата. С тези пари ще може да се разпорежда само Даниел Боримиров, който е шеф на ДЮШ. Тези пари са за ремонт на съблекалните на децата“, обясни Папазов.

„Искам да благодаря на изключително много медии, които помогнаха. Искам да се извиня на сините фенове, в които аз съм се съмнявал. Аз казах, че ще има 30 000 на стадиона и спечелих баса. Най-големият инвеститор, най-големият дарител е любовта на феновете, които са обединени от своята обща кауза. Отделно благодаря на отделните физически лица“, продължи основният организатор.

„Има един човек, който пожела да остане анонимен, той дари 51 200 лева. Не скрихме анонимността на Валери Божинов, но този човек така пожела. Направихме добър юбилей“, каза още Папазов.

„Хората не обичат Сектор Г. И това е факт, видя се и на мача с Лацио. Имаше доста хора, които бяха с билети за Сектор Г, които отидоха в Сектор Б. Ние знаем, че на стадиона е имало около 35 хиляди души, като не броим децата. Това бе е един наистина добър резултат.“

„Искам да кажа, че още в началото решихме, че ако останат средства от юбилея, те ще бъдат изхарчени за школата. Това ще е една инвестиция за бъдещето. Това носи радост, запалване“.

„През цялата година, всички награждавания бяха дело на организацията. Това, което се случи с нас, бе големият тест за феновете. Вече никой не може да оспорва, че феновете на Левски са най-великите. И вече всички трябва да признаят, че феновете на Левски направиха един достоен юбилей“.

„Ние трябва да сме наясно, че не бива да изпускаме тази еуфория, която ни е обзела сега. Да, година бе лоша, благодаря на Батков, че ни даде шанс на нас, защото той нямаше възможност да организира празненството“, коментира още Папазов.

„Ако нещата не се бяха случили по този начин, ние нямаше да покажем какво представляваме като фенове пред Европа“, завърши Папазов.