Централният защитник на Черно море Росен Колев е обект на интерес от страна на Левски, научи Гонг. Според сигурни източници самият футболист е информиран, че е в полезрението на „сините”. Защитникът прави много силен сезон с Черно море и е с голяма заслуга за стабилната игра в отбраната на „моряците”. Той се утвърди като титуляр до Александър Александров в центъра на защитата след раздялата на Черно море с Танко Дяков.

В последните няколко мача бранителят не игра, тъй като лекуваше травма, но вече е възстановен и вероятно Стефан Генов ще го пусне в игра срещу Видима Раковски в понеделник. Ако това стане, е много вероятно от Левски да го наблюдават на живо, както в този, така и в останалите два мача преди окончателно да вземат решение дали да стартират преговори с Черно море по неговото привличане.

От „Тича” обаче залагат на дългосрочни планове на Росен Колев и ако се стигне до раздяла с него, това ще е с цената на сериозна трансферна сума.

Росен Колев е на 22 години, юноша на ЦСКА. Играл е за Бдин и Ком Миньор. В Черно море бе привлечен през зимата на 2011-а от настоящия треньор на "моряците" Стефан Генов. Има мачове в юношеската и младежката гарнитура на националния отбор. Има много здрава физика - висок е 186 см и тежи 84 кг.