Левски победи без никакви проблеми Славия с 3:0 в мач от 16-тия кръг на А група. „Сините“ нямаха особени трудности срещу „белите“, които от 25-а минута на мача бяха с човек по-малко заради директен червен картон на вратаря Емил Петров. Иван Цветков, Дарко Тасевски и Тони Калво реализираха за успеха на Левски, с който „сините“ изравниха Лудогорец по точки на върха в А група.

В първите минути на мача в квартал „Овча Купел“ „сините“ владееха повече топката, но сякаш изчакваха своя момент и предпочитаха да разиграват, вместо да търсят бърз гол.

Ключова за развоя на двубоя се оказа 25-а минута. В нея Тони Калво изведе Кристовао Рамос сам срещу Емил Петров, а вратарят фаулира грубо португалеца. Иван Цветков добута топката във вратата, но съдията Георги Кабаков вече бе спрял играта, за да даде червен картон на Емил Петров, а „сините“ получиха право да изпълнят дузпа. В игра се наложи да влезе резервният вратар Стефано Кунчев, който замени Влади Романов.

При паса към Рамос останаха съмнения за засада, което доведе до няколко минути спорове между футболистите на Славия и главният рефер. Видео повторенията също не убедиха, дали решението на рефера е правилно, а ние оставяме на вас сами да направите своята преценка на снимката долу!

Левски с безпроблемни 3 точки срещу 10 от Славия, настигна Лудогорец на върха

източник: Sofia Photo Agency

Левски с безпроблемни 3 точки срещу 10 от Славия, настигна Лудогорец на върха

източник: Sofia Photo Agency

В крайна сметка зад топката застана Иван Цветков, който излъга Кунчев и с техничен удар вкара за 1:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме обаче, с човек повече, „сините“ бяха пълни господари на терена, нижеха красиви комбинации и заслужено стигнаха до нови два гола.

В 53-а минута близо до попадението бе Кристовао Рамос, който бе изведен абсолютно сам срещу Кунчев, но се засуети и опита пас към Калво, което бе грешното решение и в крайна сметка попадение не падна.

Голът на успокоението падна в 63-а минута. Калво подаде по десния фланг към Пинто, който хитро върна топката в наказателното поле за Дарко Тасевски. Македонецът удвои преднината на Левски с хубав удар от воле от точката на дузпата, който попадна в долния десен ъгъл на Кунчев.

Крайното 3:0 оформи един от най-активните в мача Тони Калво. Тасевски пусна извеждащ пас към испанеца, който с нещо средно между пас и удар успя да излъже Кунчев и да вкара във вратата му.

Славия можеше да стигне до почетен гол в 85-а минута, когато Живко Желев стреля с глава в напречната греда. Така в крайна сметка „белите“ не успяха да реализират и Левски си тръгна от стадион „Славия“ с класическа победа.

В класирането Левски е на второ място с 45 точки, колкото има и лидерът Лудогорец. Славия е на седма позиция с 33 точки.