Левски направи трето поредно равенство в контролите си в Линдабрун, като записа равенство 1:1 срещу елитния израелски Ашдод.

За разлика от предходните две ремита – с Петролул Плоещ и Словачко, в проверката с бившия тим на Димитър Макриев, имаше голове, а сините прекратиха головата суша, която продължи 297 минути.

В срещата с Ашдод капитанът Христо Йовов трябваше да започне като титуляр, но той изпита проблем на загрявката и мястото му в стартовите 11 на Георги Иванов бе заето от новото попълнение Тодор Христов.

Левски започна по-добре мача и в седмата минута Владимир Гаджев подаде добре на Даниел Младенов, който обаче шутира покрай вратата.

В средата на първото полувреме травма получи централният бранител Иво Иванов, който бе заменен принудително.

Ашдод откри резултата в 30-ата минута, когато след хубава атака Цукул подаде по левия фланг към Мизрахи, който вкара топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Пламен Илиев.

Играта на сините не блестеше и на почивката Георги Иванов замени Сьорд Арс с Дарко Тасевски, като на мястото на холандеца на върха на атаката заигра Иван Цветков.

В 55-ата тимът от Израел вкара ново попадение, но то бе отменено поради засада.

Левски изравни в 68-ата минута, като се разписа влезлият десетина минути преди това като резерва Симеон Райков. Дъстли Мюлдер проби отлично по десния фланг, холандецът подаде към Райков, който с изключително техничен удар с левия крак прати топката в мрежата.

До края на срещата Иван Цветков и Дарко Тасевски имаха добри възможности да донесат победа на българите, но ударите им бяха неточни и двубоят приключи при равенство 1:1.

СЪСТАВИТЕ НА ЛЕВСКИ И АШДОД И РАЗВИТИЕ НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!